Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 12:50

Αντιδρούν οι κάτοικοι στην εγκατάσταση εργοστασίου απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Αντιδρούν οι κάτοικοι στην εγκατάσταση εργοστασίου απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ
Την κάθετη διαφωνία τους απέναντι στο ενδεχόμενο υλοποίησης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη θέση «Όνι» της Καλλιρρόης εκφράζουν με ψήφισμά τους οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς του Δήμου Οιχαλίας...

Υποστηρίζουν ότι η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι επιστημονικώς ακατάλληλη για την δημιουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνέλευση για το θέμα στο Κοινοτικό Γραφείο Καλλιρρόης, στην οποία συμμετείχαν  εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και απλοί δημότες της Οιχαλίας «έγινε ενημέρωση που αφορούσε στην όλη μέχρι σήμερα εξέλιξη του σοβαρού προβλήματος που δημιουργείται από την προτεινόμενη εγκατάσταση σκουπιδοεργοστασίου στην θέση ‘Όνι’ της Καλλιρρόης, καθώς επίσης και ενημέρωση που αφορούσε στις τελευταίες αλλαγές της ΜΠΕ και τις εξελίξεις που προκύπτουν μετά την πρόταση τροποποίησης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου ‘Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ’ και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος των απανταχού Κωνσταντιναίων, «Ο Άγιος Κωνσταντίνος».

Προσθέτει ότι όλοι οι ομιλητές, στις τοποθετήσεις τους, εναντιώθηκαν στην υλοποίηση του προτεινόμενου έργου και εν τέλει ψήφισαν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

«Σήμερα 19 Μαΐου 2019, οι Συντονιστικές Επιτροπές των Πολιτιστικών Συλλόγων χωριών του Δήμου Οιχαλίας, η Επιτροπή αγώνα των κατοίκων της Καλλιρρόης και των όμορων χωριών, η Σουηδική Κοινότητα της Καλλιρρόης (ΕΛΑΙΩΝΑΣ), οι παρευρεθέντες περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και οι παρευρεθέντες δημότες της Καλλιρρόης και των γύρω χωριών που συγκεντρωθήκαμε στο Κοινοτικό  Γραφείο Καλλιρρόης για ενημέρωση, η οποία  αφορούσε στην εξαγγελλόμενη εγκατάσταση σκουπιδοεργοστασίου στη θέση ‘Όνι’ της Καλλιρρόης,

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

την εναντίωσή μας στην δημιουργία σκουπιδοεργοστασίου στον παραγωγικό αυτό τόπο, προστατεύοντας την υγεία των δημοτών και το Περιβάλλον.  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ"

http://syllogoskwnstantinaiwn.blogspot.com/ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. »