Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 12:41

Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της Αργιανείου Βιβλιοθήκης

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ 
Παρουσία πλήθους κόσμου, μαθητών, εκπροσώπων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και εκπροσώπων τοπικών Συλλόγων και Φορέων, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (22/05) τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Αργιανείου Βιβλιοθήκης, στον ανακαινισμένο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου Οιχαλίας…

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Οιχαλίας, κ. Σταθόπουλος, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την οικογένεια Αργιανά για την αρχική δωρεά της βιβλιοθήκης στον Δήμο Μελιγαλά, το 1984, καθώς και τον τότε Δήμαρχο, κ.Παπουτσή, για τις ενέργειές του.

Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πραγματοποίηση της νέας βιβλιοθήκης, τόνισε την σημασία της μόρφωσης καθώς και της προστασίας του λογοτεχνικού πλούτου σε έντυπη μορφή και ανακοίνωσε ότι μελλοντικά, παραπλεύρως της βιβλιοθήκης, θα λειτουργήσει το «Ψηφιακό Πάρκο Πολιτισμού του Δήμου Οιχαλίας με Χρήση Σύγχρονων Τεχνολογιών Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας», μετά και την ένταξη του Δήμου στο επιχειρησιακό  πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020.

Ακολούθως, έγινε η παρουσίαση του εμβλήματος του Δήμου Οιχαλίας,  κατά την οποία ο Δήμαρχος ανέλυσε τους λόγους που επιλέχθηκε, «με στόχο να αντανακλά την ιστορική, γεωγραφική, φυσική και πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου καθώς περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά και διαχρονικά μνημεία του τόπου», όπως είπε.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την παράδοση-παραλαβή ενός ασθενοφόρου οχήματος από τον Δήμο Οιχαλίας στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά.