Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 17:47

Ξενάγηση στον Επικούριο Απόλλωνα από την Ξένη Αραπογιάννη

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ 
Τα στοιχεία που καθιστούν το ναό του Επικούριου Απόλλωνα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αποκάλυψε η αρχαιολόγος Δρ. Ξένη Αραπογιάννη στα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε ξενάγηση που τους έκανε χθες…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, “μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 από την κ.Ξένη Αραπογιάννη στο ναό του Επικουρίου Απόλλωνος Βασσών.

Κατά την ξενάγηση, η οποία έγινε προς τα μέλη των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που επισκέφθηκαν το ναό για τον σκοπό αυτό, η κ. Αραπογιάννη μίλησε εκτενώς για τον περίφημο ναό, για την τεράστια αρχαιολογική αξία του, για τα μοναδικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του καθώς και για το ιστορικό του υπόβαθρο και για την ανακήρυξη του το 1986 από την UNESCO ως μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η κ. Αραπογιάννη αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο πρόγραμμα αναστήλωσης του αρχαίου μνημείου, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά και σε βάθος, δεδομένου ότι επί σειρά πολλών ετών υπήρξε μέλος της Επιτροπής Συντήρησης του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα (ΕΣΝΕΑ).

Οι Φίλοι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου δήλωσαν κατενθουσιασμένοι μετά το τέλος της ξενάγησης.

Δρ. Ξένη Αραπογιάννη”.