Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 10:49

Γ. Λάσκαρης: «Να ενθαρρύνουμε την χρήση ποδηλάτου στον Δ.Μεσσήνης»

«Κάποτε πρέπει να ενσωματώσουμε και στη πόλη της Μεσσήνης τις κατάλληλες υποδομές, ώστε το ποδήλατο να έχει την ‘τιμητική’ του», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Λάσκαρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης’, που εκλέχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές...

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο Γιάννης Λάσκαρης, «με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3η Ιουνίου) μας δίνεται η ευκαιρία να ‘ανασκευάσουμε’ τη σχέση μας με το ποδήλατο στη πόλη της Μεσσήνης και τα χωριά».

Υπογραμμίζοντας ότι «κάποτε, πρέπει να ενσωματώσουμε και στη πόλη της Μεσσήνης τις κατάλληλες υποδομές, ώστε το ποδήλατο να έχει την τιμητική του», ο ίδιος προσθέτει ότι «από την πόλη της Μεσσήνης μπορούμε να εξασφαλίσουμε δεκάδες διαδρομές σε επισκέπτες και τουρίστες, αρκεί να εξασφαλίσουμε και την ασφάλεια στο επαρχιακό δίκτυο. Παράλληλα, το ποδήλατο θα φέρει επισκέπτες και οι επισκέπτες θα δώσουν ζωή στα ορεινά και ημιορεινά χωριά του Δήμου Μεσσήνης καθώς και στα παραλιακά χωριά μας. Επιθυμούμε και ονειρευόμαστε ένα δίκτυο διαδρομών προς τα χωριά όλων των περιφερειών του Δήμου μας αλλά και των κοντινών χωριών  στη πόλη της Μεσσήνης, ώστε να ωφεληθούν και οι επαγγελματίες αλλά και να αποτρέψουμε την ερημοποίηση των γραφικών χωριών μας».