Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 20:28

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το Νησιώτικο πανηγύρι

Από το πανηγύρι της Κυπαρισσίας, τις προηγούμενες ημέρες Από το πανηγύρι της Κυπαρισσίας, τις προηγούμενες ημέρες

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ 
ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να υποδεχτεί η Μεσσήνη, την Πέμπτη το πρωί, την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να στήνονται και οι παράγκες του πανηγυριού. Ο Δήμος Μεσσήνης και η αστυνομία επικεντρώνονται στην προσπάθεια αποκλεισμού παράνομων μικροπωλητών και στην αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων, σαν αυτά που σημειώθηκαν σε άλλα πανηγύρια.

Σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πανηγυριού, Σάκη Βλαχοδημητρόπουλο, είχαν σύσκεψη με τους εκπροσώπους της αστυνομίας, με σκοπό την κατανομή ρόλων ώστε το πανηγύρι να γίνει χωρίς «παρατράγουδα».
Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να παραχωρήσει και άλλες θέσεις σε αιτούντες μικροπωλητές. Πάντως είναι βέβαιο ότι φέτος οι μικροπωλητές θα είναι λιγότεροι, λόγω της κρίσης προφανώς.
Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος και ο Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος, ανέφεραν ότι φέτος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι θέσεις για τους μικροπωλητές είναι φθηνότερες κατά 20%. Όπως τόνισαν, έχουν ζητήσει από τους εμπόρους να μειώσουν σε ανάλογο ποσοστό, όσο αυτό είναι δυνατό, τις τιμές των ειδών που θα προσφέρουν στους καταναλωτές.
Επίσης, σημείωσαν ότι ο Δήμος ανέθεσε, ύστερα από διαγωνισμό, την εποπτεία των χώρων του πανηγυριού σε ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι.
Στ.Μ.