Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 10:20

Μ.Γερονικολός:«Αταλάντευτα στο πλευρό των αγροτών»

Ζητήματα που αφορούν χιλιάδες αγρότες του Νομού Μεσσηνίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός, στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας, Γιώργο Λαζόγιαννη, και τον πρόεδρο της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτη Παπαγεωργίου...

«Οι συγκεκριμένες συναντήσεις αποτελούν το επιστέγασμα της στενής συνεργασίας του Μ. Γερονικολού με τους αγρότες της Μεσσηνίας, καθώς ο ίδιος προέρχεται από τα ‘σπλάχνα’ του αγροτικού κόσμου του Νομού μας, δεδομένου ότι δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στον τομέα της μεταποίησης και των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων», επισημαίνεται από το γραφείο Τύπου του υποψήφιου βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ.

Όπως ο ίδιος τόνισε, κατά τη συνάντηση με τους θεσμικούς παράγοντες του πρωτογενούς τομέα του Νομού μας,  πρώτο και κύριο μέλημά του είναι η στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών και κατ' επέκταση των αγροτών της Μεσσηνίας, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ουσιαστικού εξορθολογισμού του συνεταιριστικού κινήματος, «προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος», όπως είπε.

Ο κ. Γερονικολός ξεκαθάρισε ότι παραμένει αταλάντευτα στο πλευρό των αγροτών της Μεσσηνίας, οι οποίοι «τα τελευταία χρόνια έχουν βιώσει την απουσία της Πολιτείας από τα μεγάλα τους προβλήματα». «Ήρθε η ώρα, οι άνθρωποι που υπηρετούμε τον αγροτικό κόσμο του Νομού μας να απαιτήσουμε όσα αναλογούν στους αγρότες μας», τόνισε. «Οι ελαιοπαραγωγοί, οι συκοπαραγωγοί της Μεσσηνίας δεν μπορούν να ανεχθούν και δεν θα ανεχθούν άλλο την απουσία της πολιτείας από τα προβλήματά τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ, αναφερόμενος στους ελαιοπαραγωγούς, ο υποψήφιος βουλευτής είπε ότι «αποτελεί επιτακτική ανάγκη, η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου, το οποίο θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που σχετίζονται με το κόστος της ελαιοκαλλιέργειας, με την κλιματική αλλαγή, την τυποποίηση και την εξαγωγή του ελαιολάδου».

Αναφερόμενος στους συκοπαραγωγούς της Μεσσηνίας, ο κ. Γερονικολός, επεσήμανε ότι «η συκοπαραγωγή έχει στηρίξει ολόκληρες γενιές Μεσσήνιων αγροτών, καθώς αποτελεί, μαζί με το ελαιόλαδο, την κυρίαρχη καλλιέργεια στο Νομό μας. Απαιτούμε από την Πολιτεία την άμεση αναδιάρθρωση της καλλιέργειας, την άμεση κατασκευή έργων υποδομών (φράγματα κλπ), καθώς και την απλοποίηση των διαδικασιών που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ».

«Εμείς, οι νέοι πολιτικοί, δήλωσε καταλήγοντας ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, οφείλουμε να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό των αγροτών μας, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τη δύσκολη ζωή τους. Εμείς, που έχουμε γεννηθεί και συνεχίζουμε να ζούμε με τους αγρότες του τόπου μας, είμαστε η μοναδική εγγύηση για το μέλλον της αγροτιάς της Μεσσηνίας».