Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 11:52

Ψηφιακή προβολή του χωριού 'Κυνηγού' της Μεσσήνης

Το χωριό ‘Κυνηγού’ του Δήμου Μεσσήνης επισκέφτηκαν μέλη του φορέα ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται», προκειμένου να αναδείξουν το γραφικό αυτό χωριό και τον φυσικό του πλούτο...

Τον συντονισμό της περιήγησης και της ψηφιακής επεξεργασίας είχαν ο Γιάννης Λάσκαρης και ο Γιώργος Σταθόπουλος.

Όπως οι ίδιοι λένε, στόχος τους ήταν «η συνάντηση με κατοίκους του χωριού και η καταγραφή του φυσικού του πλούτου», υπογραμμίζοντας ότι «η φιλοξενία και η φυσική ομορφιά αποτελούν δύο δυνατά σημεία αναφοράς για το γραφικό αυτό χωριό που παραμένει ζωντανό, παρά την κρίση και τα κοινά προβλήματα που ωθούν τους νέους να απομακρύνονται από τα χωριά».

Όπως διεπίστωσαν κατά την περιήγησή τους στο χωριό, «πολλά παλιά σπίτια βρίσκονταν σε άριστη κατάσταση, παντού συναντάς αυλές περιποιημένες κι έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο με πολύ μεράκι, που θυμίζει καφενείο και συγκεντρώνει τους κατοίκους και τους επισκέπτες, κτισμένο σε ειδυλλιακή θέση.
Η περιήγηση στο χωριό είναι ευχάριστη, ενώ η θέα εξαιρετική προς την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας γαλήνη και στιγμές ευδαιμονίας στον επισκέπτη. Το χωριό είναι ιδανικό για παραθερισμό και ιδανικό για εφαλτήριο εξορμήσεων», καταλήγουν.

Όσοι θέλουν να γνωρίσουν το χωριό, να βρουν φωτογραφίες και βίντεο από του Κυνηγού, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.kinigosdmessinisperiigisi.blogspot.com  και την σελίδα στο facebook «Στην ομορφιά που χάνεται».