Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 12:14

Το Ψάρι Τριφυλίας στη Μυκηναϊκή Μεσσηνία και ο ευπατρίδης Γεώργιος Παπαγεωργίου

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 
Παρουσίαση της σημαντικής αρχαιολογικά περιοχής του Ψαρίου Τριφυλίας, όπου έχουν βρεθεί μεγάλοι θολωτοί τάφοι, θα γίνει την Κυριακή 11 Αυγούστου σε εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, όπου επίσης θα τιμηθεί η μνήμη του Γεωργίου Χρήστου Παπαγεωργίου, ο οποίος όχι μόνο υπέδειξε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία τα σημεία με τις αρχαιότητες στο λόφο Μετσίκι αλλά και πρόσφερε για το ανασκαφικό έργο την αμοιβή που προβλεπόταν και δικαιούνταν… 

Για τους θολωτούς τάφους στο Ψάρι Τριφυλίας θα μιλήσει η επί πολλά χρόνια διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ολυμπίας Γεωργία Χατζή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού “Οδυσσεύς”, το Ψάρι αποτελεί μυκηναϊκό κέντρο στη βορειοανατολική Τριφυλία, με μυκηναϊκούς τάφους που ανακαλύφθηκαν τη δεκαετία του ‘80 στο ύψωμα “Μετσίκι”.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Προοδευτικός  Σύλλογος Ψαρραίων Τριφυλίας και ο Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Το Μετσίκι” με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του ευπατρίδη Γεωργίου Χρήστου Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στις 6:30 το απόγευμα και στη συνέχεια, στις 8:45 το βράδυ θα γίνει ομιλία και προβολή στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Ψαρίου. 

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι “Το Ψάρι Τριφυλίας στη Μυκηναϊκή Μεσσηνία”.