Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 11:14

Συνάντηση με τον πρόεδρο της "Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε." είχε ο Π. Μαντάς

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Οι προοπτικές ανάπτυξης υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στο Νομό Μεσσηνίας απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν ο βουλευτής ΝΔ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  «Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.», Νικόλαος Χαραλάμπους...

«Η λειτουργία υδατοδρομίων δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του Τουρισμού, που αποτελεί για τη Μεσσηνία βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με ιδιαίτερα οφέλη για τις περιοχές εγκατάστασης», τονίζει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συνάντηση, ο Π. Μαντάς.

Προσθέτει ότι «η αξιοποίηση των υδροπλάνων θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστούν οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις μεταφορικού έργου επιβατών και την κάλυψη συγκοινωνιακών, τουριστικών και περιηγητικών αναγκών».

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, από την συνάντηση με τον Ν. Χαραλάμπους προέκυψε ότι «η Καλαμάτα, η Πύλος και η Καρδαμύλη αποτελούν ασφαλώς ελκυστικές περιοχές για τις εταιρίες διαχείρισης υδατοδρομίων», υπενθυμίζοντας ότι για Καλαμάτα και Πύλο έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες αδειοδότησης, με αυτή της Πύλου να έχει προχωρήσει αρκετά.

«Με τον κ. Χαραλάμπους συμφωνήσαμε ότι η Κυπαρισσία αποτελεί επίσης μια σημαντική περιοχή, η οποία πρέπει να ενταχθεί στον σχεδιασμό των εταιριών διαχείρισης και ανάπτυξης υδατοδρομείων, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του λιμανιού αλλά ιδιαίτερα τη γεωγραφική του θέση, στοχεύοντας στην τουριστική διασύνδεσή της κυρίως με τα νησιά του Ιονίου», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Περικλής Μαντάς.

Υπογραμμίζει, δε, πως «όλα τα παραπάνω, για να υλοποιηθούν, απαιτείται αγαστή συνεργασία μεταξύ των αυτοδιοικήσεων πρώτου και δεύτερου βαθμού, των λιμενικών ταμείων και του κράτους. Πάνω απ’ όλα, όμως, απαιτείται η ιδιωτική πρωτοβουλία, που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού να σχεδιάσει και να δημιουργήσει, ειδικά τουριστικά προγράμματα, που θα αξιοποιήσουν τη νέα αυτή δυνατότητα ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος».

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, «ήδη, το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο, που θα επιτρέπει τη δημιουργία υδατοδρομίων στη χώρα μας, κάτι που εδώ και χρόνια επιμελώς η προηγούμενη κυβέρνηση έκρυβε στα συρτάρια της.

Στόχος είναι, του χρόνου το καλοκαίρι, να ξεκινήσουν τις πτήσεις τους τα πρώτα υδροπλάνα στη χώρα μας».