Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 13:25

Η ΟΑΚ 4x4 Μεσσηνίας ευχαριστεί την Περιφέρεια για τον εξοπλισμό

Από την τελετή παράδοσης του εξοπλισμού σε εθελοντικές οργανώσεις της Μεσσηνίας.

Από την τελετή παράδοσης του εξοπλισμού σε εθελοντικές οργανώσεις της Μεσσηνίας.

Τις ευχαριστίες της προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκφράζει με επιστολή της η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας για τον εξοπλισμό που παρέλαβε...

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Αυγούστου στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε τελετή χορήγησης εξοπλισμού προς στις εθελοντικές ομάδες του νομού, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως σημειώνει στην επιστολή της η ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, «η χορήγηση έγινε ύστερα από ειδοποίηση που έλαβαν οι εθελοντικές ομάδες τον Αύγουστο του 2018 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να υποβάλουν σχετικό υπόμνημα, με τις ανάγκες που έχουν καθεμία τους ξεχωριστά, για εξοπλισμό». Και προσθέτει:«Η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας (ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ), με ενεργό δράση ανελλιπώς από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, έλαβε τον εξής εξοπλισμό: 
-1 (μία ) Γεννήτρια πετρελαίου ισχύος 8KVA.
-1 (μία ) αντλία νερού με κινητήρα πετρελαίου 10hp , εισαγωγής – εξαγωγής 4΄΄ και δυνατότητα άντλησης 45 κυβικών νερού την ώρα.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός και ιδιαίτερα η αντλία χαρακτηρίζεται απαραίτητος και πολύτιμος, καθώς αναβαθμίζει το έργο που μπορεί να παράξει η ΟΑΚ σε πλημμυρικά φαινόμενα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Η ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ήταν, είναι και θα είναι πιστή στην ιδέα του Εθελοντισμού για την παροχή βοήθειας στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας, ιδιαίτερα μετά από την παρούσα έμπρακτη στήριξη που παρείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως αρωγός στην αφιλοκερδή προσπάθεια των εθελοντικών ομάδων.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ θέλει να εκφράσει ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την τόσο σημαντική ενέργεια ενίσχυσης των εθελοντικών ομάδων του νομού μας, που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε και μάλιστα σχετικά γρήγορα και να ευχηθεί, η τακτική ενίσχυσης των ζωντανών και τόσο χρήσιμων αυτών οργανισμών της κοινωνίας μας να συνεχιστεί και στο μέλλον».