Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 14:47

Υπέροχο αντάμωμα νέων Αλαγονίων στα “Δημάκεια”, ακλόνητοι οι δεσμοί με τον τόπο

Η νικήτρια στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς και στα κορίτισα ηλικίας έως 12 ετών Μαρία-Ολυμπία Σκιαδοπούλου

Η νικήτρια στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς και στα κορίτισα ηλικίας έως 12 ετών Μαρία-Ολυμπία Σκιαδοπούλου

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
Ένας ξένος επισκέπτης θα έμενε εντυπωσιασμένος εάν περνούσε από το αθλητικό κέντρο “Παναγιώτης Αλάμαρας”, στα Κερασούλια των Πηγών, τις ημέρες των αγώνων “18α Δημάκεια 2019”. Ο χώρος ήταν γεμάτος μικρά και μεγάλα παιδιά και ο επισκέπτης θα αναρωτιόταν που βρέθηκαν τόσα νιάτα όταν στα χωριά της Αλαγονίας έχουν απομείνει λίγοι κάτοικοι και οι περισσότεροι ηλικιωμένοι; Όμως αυτή η προσέλευση δείχνει πόσο ακλόνητος παραμένει ο δεσμός με τον τόπο των καταγόμενων από τα χωριά αυτά. Από τη μια λοιπόν χαρά και ικανοποίηση για τους νέους που αγαπούν τον τόπο καταγωγής τους. Από την άλλη όμως προβληματισμός για τη στάση του Δήμου Καλαμάτας, που όχι μόνο δεν απάντησε ποτέ στο αίτημα για την οικονομική υποστήριξη των αγώνων, είναι χαρακτηριστικό ότι διάφορα έξοδα τα επωμίστηκαν εθελοντές, αλλά και για το αν έχει ο Δήμος πραγματικά τη βούληση να διατηρήσει αυτό το αθλητικό κέντρο, το οποίο έχει υποστεί ζημιές από τις κατολισθήσεις και ενδεχομένως κινδυνεύσει και άλλο στο μέλλον…


Ο σημερινός πρόεδρος του Δημάκειου Απόστολος Μαρκόπουλος (δεξιά) βραβεύει τις νικήτριες στο Λιθάρι

Πάμε όμως στους ίδιους τους διοργανωτές και στον απολογισμό τους για τους φετινούς αγώνες: “Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα 18α Δημάκεια που διήρκεσαν 5-10 Αυγούστου 2019 και συγκέντρωσαν περισσότερους από 350 αθλητές, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι πήραν μέρος, όπως και στους πάρα πολλούς συνοδούς που συμπαραστάθηκαν στους αγωνισθέντες και βοήθησαν με τον τρόπο τους στην επιτυχία των αγώνων.

Ο εκπρόσωπος των διοργανωτών ανέφερε τα εξής:

Αγαπητοί συντοπίτες μικροί και μεγάλοι καλωσήρθατε για μια ακόμη χρονιά στην γιορτή λήξης των Δημάκειων αγώνων. Θα σας παρουσιάσουμε εν συντομία κάποια στοιχεία από τους φετινούς αγώνες :

-η εκπαιδευτικός Ελένη Λούρα ανέλαβε από φέτος την ευθύνη να βοηθήσει στην διεκπεραίωση των αγώνων και στην καλύτερη οργάνωσή τους

-αυξήθηκαν, σε σχέση με πέρυσι, κατά 15% οι συμμετοχές στους φετινούς αγώνες.

-είχαμε την μεγάλη χαρά φέτος να δούμε πολλά νέα παιδιά που για πρώτη φορά βρέθηκαν στα Δημάκεια, παράλληλα με πολλά μεγαλύτερα παιδιά, που, παρόλο δεν ανήκουν πλέον στην κατηγορία των «παιδιών»,  εξακολουθούν να έρχονται και να συμμετέχουν.

-είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την συμπεριφορά όλων των αγωνισθέντων και των παρόντων, οι οποίοι σεβόμενοι απόλυτα τον χώρο και τον τόπο αγωνίσθηκαν με ήθος, πάθος και σοβαρότητα.

-για άλλη μια χρονιά η Γραμματεία των αγώνων στήριξε με εγκυρότητα όλες τις δραστηριότητες. Οι δεσποινίδες Ιωάννα Παπαπαβασιλοπούλου, Νίκη Χρυσικού, Παναγιώτα Ταβουλαρίδη και Ευαγγελία Πανταζοπούλου απετέλεσαν την 4αδα.

-οι μετακινήσεις των παιδιών από την Αρτεμισία υπήρξαν συντονισμένες χάρη στην εθελοντική δράση, για ακόμη μια χρονιά, του κ. Βασίλη Βασιλάκη και του κουνιάδου του κ. Νικήτα.

-για πρώτη φορά στους αγώνες συμπεριελήφθη και οδοιπορικό σε μονοπάτι της περιοχής και είχε απόλυτη επιτυχία. Το Οδοιπορικό θα γίνεται κάθε χρόνο την Παρασκευή των αγώνων και σε διαφορετικό μονοπάτι που θα επιλέγουν οι διοργανωτές. Στόχος είναι να γνωρίσουμε όλοι την ομορφιά της περιοχής μας.

- τα 19α Δημάκεια 2020 θα γίνουν 3-8 Αυγούστου 2020.


Η ομάδα της Νέδουσας με τα πράσινα φανελάκια

Κυρίες και κύριοι, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του αείμνηστου Τάκη Αλάμαρα, οφείλουμε να επαναλάβουμε πως οι αγώνες «Δημάκεια» πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται σε πνεύμα Φιλίας, Ευγενούς Άμιλλας, Σεβασμού, Γενναιοψυχίας, Ολιγάρκειας και Ανιδιοτέλειας. Ήδη έχουν απαλειφθεί οι αντιπαλότητες μεταξύ των χωριών, αυτές που πάντα χώριζαν τους ανθρώπους και στερούσαν την πρόοδο. Σήμερα πλέον τα παιδιά στα «Δημάκεια» αγωνίζονται φτιάχνοντας, επί το πλείστον, μικτές ομάδες, σε πνεύμα αλληλοσεβασμού,  εκτιμήσεως και φιλίας. Ευτυχώς τα παιδιά μας σήμερα απέρριψαν τις παλιές αφελείς «έχθρες» και ενωμένα αγωνίζονται αγώνες καλούς, δίνοντας σημασία στην ιδέα της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, χωρίς να αδιαφορούν για την διάκριση. Τα παιδιά μας που βρέθηκαν εδώ, επί του Ταϋγέτου, και για μία εβδομάδα, σφυρηλάτησαν τις φιλικές σχέσεις τους, αποχωρούν από τον αθλητικό χώρο δίνοντας ραντεβού για τα 19α Δημάκεια το 2020. 

Οι δράσεις του Δημάκειου Εκπαιδευτικού και Αθλητικού Ομίλου «ο Ταΰγετος» είναι περιορισμένες, κυρίως λόγω έλλειψης πόρων. Σας καλούμε να τον στηρίξετε πληρώνοντας την συνδρομή σας για το 2019 και αγοράζοντας λαχνούς που έχουν στην κλήρωση ένα ποδήλατο.

Ευχαριστούμε τον χορηγό κ. Παναγιώτη Χελά, που δραστηριοποιείται με επιχείρηση στην Αρτεμισία. Ευχόμαστε να βρεθούν μιμητές του: 


Ο νικητής στο Λιθάρι Παναγιώτης Αντωνόπουλος

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

-Χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος της κοινότητος Πηγών και του Δημάκειου Συλλόγου κ. Απόστολος Μαρκόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον μηχανικό του Δήμου Καλαμάτας κ. Χρονόπουλο και τον εργολάβο κ. Ηλιόπουλο διότι με δική τους πρωτοβουλία επισκεύασαν τον εξωτερικό χώρο του αθλητικού κέντρου που είχε καταστραφεί από τις χειμωνιάτικες ραγδαίες βροχοπτώσεις. Παράλληλα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως έμεινε αναπάντητη, μέχρι σήμερα, από τον Δήμο Καλαμάτας η επιστολή με αίτημα μιας μικρής χρηματοδότησης για την τέλεση των αγώνων.

-Χαιρετισμό έστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός Εσωτερικών, κ. Αλέξης Χαρίτσης, στον οποίον έγραψε:

«Θα ήθελα να χαιρετίσω την εκδήλωση των Δημάκειων η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία για 18η χρονιά. Πρόκειται για ένα θεσμό που προαγάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην ευρύτερη περιοχή του Ταϋγέτου . Η συνέπεια στην διεξαγωγή, η συμμετοχή των αθλητών καθώς και η άψογη διοργάνωση τους αποτελούν θεμελιώδη συστατικά της επιτυχής της πορείας μέσα στο χρόνο. Τέτοιες εκδηλώσεις έχουν κομβική σημασία στα  χωριά του Ταϋγέτου, διότι δίνουν πνοή και ζωντάνια με την συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και γονέων. Για εμάς ο Ταΰγετος ήταν στις βασικές μας προτεραιότητες όλο το προηγούμενο διάστημα. Θεωρούμε πως είναι μια περιοχή με πολλές ανάγκες αλλά και πολλές δυνατότητες. Οι υποδομές είναι ένας βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της περιοχής και εκεί ακριβώς ρίξαμε το βάρος μας. Ύστερα λοιπόν, από Λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιήσαμε με τους κατοίκους της περιοχής και αφού αντιληφτήκαμε όλες τις ελλείψεις στον τομέα των υποδομών, προχωρήσαμε σε μια σειρά από χρηματοδοτήσεις. Χρειάζεται ένα σχέδιο ολιστικό για την ανάπτυξη της περιοχής που πραγματικά είναι ένα κρυμμένο διαμάντι. Υπάρχουν άνθρωποι με ιδέες και όρεξη για να προσφέρουν στον τόπο τους, όπως όλοι όσοι βοηθούν αυτά τα χρόνια για την διοργάνωση της εκδήλωσης των Δημάκειων ή όπως ο  Παναγιώτης Αλάμαρας με την προσπάθεια του για την κατασκευή του Αθλητικού κέντρου στις Πηγές. Συγχαρητήρια στους αθλητές για την συμμετοχή τους αλλά και στους γονείς που στηρίζουν όλη την προσπάθεια τους. Να μην παραλείψω να συγχαρώ και τον Χ. Ζερίτη που από την πρώτη μέρα είναι παρών και μαζί με όλους εσάς έχει δώσει σάρκα και οστά στα Δημάκεια και στο όνειρο του Παναγιώτη Αλάμαρα. Τέλος θα ήθελα να τονίσω στους ανθρώπους της περιοχής αλλά και στους διοργανωτές ότι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη της, κάτι το οποίο προσπαθήσαμε από κοινού με την τοπική κοινωνία και το προηγούμενο διάστημα».


Οι σούπερ Κυρίες στο Λιθάρι

-Χαιρετισμό έστειλε η υποψήφια βουλευτής, στις πρόσφατες εκλογές, με τη Νέα Δημοκρατία. Νατάσα Κυριακοπούλου: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές των αθλητικών αγώνων «Δημάκεια 2019» για την τιμητική πρόσκληση και να τους συγχαρώ που ακόμα μια φορά συντέλεσαν στο να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό και τη φύση. Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες του Αυγούστου πραγματοποιούνται στα Κερασούλια Πηγών Αλαγονίας πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικά δρώμενα στη μνήμη του Αλαγόνιου δωρητή Πέτρου Δημάκη και του Αλαγόνιου αθλητικού παράγοντα Παναγιώτη Αλάμαρα, για να θυμίζουν σε όλους μας την ανυπέρβλητη αγάπη που είχαν για τον τόπο τους, ενισχύοντας συγχρόνως το αθλητικό ιδεώδες. Φίλες και φίλοι, τα χωριά του Ταϋγέτου με τα δάση τους μας δίνουν οξυγόνο, οι πηγές του Ταϋγέτου μας δίνουν νερό, ο Ταΰγετος μας δίνει ζωή. Γι’ αυτό λοιπόν κι εμείς πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, να ανταποδίδουμε το καλό με το να τα προστατεύουμε και να μην τα ξεχνάμε. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2016 και οι έντονες βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου 2019 είχαν ως συνέπεια να σημειωθούν μεγάλες κατολισθήσεις στον Ταΰγετο και να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε ιδιοκτησίες. Ευτυχώς, ελήφθησαν άμεσα όλα τα δυνατά μέτρα προστασίας και έχουν πλέον δρομολογηθεί τα έργα αποκατάστασης των ζημιών. Με την ευχή λοιπόν να μη θυμόμαστε τα χωριά του Ταϋγέτου μόνο μετά από φυσικές καταστροφές, αλλά να είμαστε σε συνεχή επαφή με τον αγαπημένο μας τόπο, χαιρετίζω τη φετινή διοργάνωση των αθλητικών αγώνων «Δημάκεια 2019» και εύχομαι στους συμμετέχοντες να έρχονται στα Δημάκεια και στον Ταΰγετο για να δίνουν ζωή».


Τα μικρά από τη Νέδουσα με τον προπονητή τους Δημήτρη Μάλαμα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Τις βραβεύσεις έκαναν οι:

Αιδεσιμώτατος παπά Αντώνης Ροβολής

Αντωνόπουλος Μιχάλης Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Καλαμάτας,

Μαρκόπουλος Απόστολος πρόεδρος κοινότητος Πηγών,

Διονυσόπουλος Παναγιώτης πρόεδρος κοινότητος Αρτεμισίας, 

Καζάκος Γιώργος, νέος πρόεδρος κοινότητος Αλαγονίας, 

Αντωνόπουλος Μιχάλης πρόεδρος της κοινότητος Λαδά,

Παπαδέα Γιώτα πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Πηγών, 

Αλάμαρας Γρηγόρης, ιστορικός πρόεδρος του Δημάκειου Συλλόγου και Λούρα Ελένη, εκπαιδευτικός.

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ

ΣΚΑΚΙ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΚΟΡΙΤΣΙΑ & ΑΓΟΡΙΑ)  ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ   

1η Βίλλα Νεφέλη

2η Σκιαδοπούλου Μαρία-Ολυμπία

3ος Αλεξέας Παναγιώτης

ΑΠΟ 13 ΕΤΩΝ 

1ος  Θωμόπουλος Ανδρέας

2ος Λαζαρίδης Δημήτρης

3ος Λαζαρίδης Παναγιώτης

ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ

1η Κανελλοπούλου Ιωάννα

2η Γαϊτανάρου Βασιλική

3η Βίλλα Νεφέλη

ΑΓΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ 

1ος Καραρίζος Αχιλλέας

2ος Ρουσάκης Γεώργιος

3ος Πουλουπάτης Κώστας

ΑΓΟΡΙΑ ΑΠΟ 13 ΕΤΩΝ 

1ος Ιορδανίδης Δημήτριος

2η  Δημητρούλιας Νικόλαος

3ος Παπαδέας Τάσος

ΒΟΛΕΪ

ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 5 ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

1η αναδείχθηκε η ομάδα «ΜΠΑΚΑΒΛΙΚΟΙ» που την αποτελούσαν οι Κοκκίνη Γωγώ, Δημητρούλιας Νικόλαος, Δημητρούλιας Νέστορας, Ιορδανίδης Δημήτριος, Σαγιάννη Αφροδίτη, Καραρίζου Φένια, Αλεξέας Στέφανος, Θεοδωρακοπούλου Αντωνία, Κανελλόπουλος Γιώργος και Σκουλά Μαριέτα.

2η αναδείχθηκε η ομάδα «ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ» που την  αποτελούσαν οι Πανταζόπουλος Γιάννης, Λαζαρίδης Παναγιώτης, Ταβουλαρίδη Παναγιώτα, Πανταζοπούλου Ευαγγελία, Χρυσικού Νίκη, Παπαβασιλοπούλου Ιωάννα, Αποστόλου Τασιάνα και Παπασαραντοπούλου Σαραντία.

3η αναδείχθηκε η ομάδα «ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ» που την αποτελούσαν οι Γιαννούλης Ηλίας, Γιανννούλης Στέλιος, Πουλουπάτης Δημήτρης, Πουλουπάτης Δημήτρης, Κατσικέας Δημήτρης, Ρήγα Μαριλένα, Πουλουπάτης Γιώργος, Καρνούσκου Ιωάννα, Μπάνου Χριστίνα και Μιχαλόπουλος Σωτήρης.


Η νικήτρια στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς και στα κορίτσια ηλικίας 13 έως 18 Νίκη Χρυσικού

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ. ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 4 ΟΜΑΔΕΣ

1η  αναδείχθηκε η ομάδα «ΝΕΔΟΥΣΑ» που την αποτελούσαν οι Βαρελάς Σπύρος, Ανδρεάδης Θανάσης, Χριστόφιλος Γιώργος, Παπαθανασίου Γιώργος-Άγγελος, Ζάγουρα Βιολέττα, Βαρελάς Άγγελος, Κουντουράκη Άννα-Μαρία, Βαρελάς Θανάσης, Βαρελάς Παύλος, Χριστόφιλος Σωτήρης.

Τα μικρά από τη Νέδουσα με τον προπονητή τους Δημήτρη Μάλαμα

2η  αναδείχθηκε η ομάδα «ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ» που την αποτελούσαν οι Διονυσόπουλος Διονύσης, Θεοφιλόπουλος Τάσος, Σπυρόπουλος Γιώργος, Μιχαλόπουλος Ραφαήλ, Στρούμπου Έμιλυ, Χατζόπουλος Αναστάσιος, Πουλουπάτης Κώστας, Λαδάς Ελισσαίος, Τσαντύλα Μαργαρίτα.

3η αναδείχθηκε η ομάδα «ΑΛΑΓΟΝΙΑ» που την αποτελούσαν οι Γαϊτανάρου Βανέσσα, Βίλλα Νεφέλη, Ρουσάκης Γιώργος, Αλφέα Μαρινάσια, Γαϊτανάρου Δέσποινα, Σκιαδοπούλου Μαρία-Ολυμπία, Ροβολή Ιωάννα, Οικονομοπούλου Μαριλίζα, Μπάρος Χρήστος.

ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 5 ΟΜΑΔΕΣ

1η αναδείχθηκε η ομάδα «ΝΕΔΟΥΣΑ» που την αποτελούσαν οι Μάλαμας Νίκος, Σπυρόπουλος Νίκος, Τσώνης Πολυζώης, Τσώνης Διονύσης, Κακούνης Περικλής, Μπάτσε Μαρινέλα.

 

2η αναδείχθηκε η ομάδα «ΤΑΫΓΕΤΟΣ» που την αποτελούσαν οι Αποστόλου Τασιάνα, Ταβουλαρίδη Παναγιώτα, Θωμόπουλος Ανδρέας, Δόμαλης Πάρις, Χριστοδουλόπουλος Γιώργος, Λαϊβεράς Χρήστος, Λαζαρίδης Δημήτρης.

3η αναδείχθηκε η ομάδα «ΠΗΓΕΣ» που την αποτελούσαν οι Παπαδέας Τάσος, Κακαρέας Ιουλιανός, Χριστοδουλόπουλος Δήμος,  Γιαννακόπουλος Γιάννος, Ψυχογιού Νάνσυ, Χρυσικού Νίκη, Αλάμαρας Σπύρος, Σταματίου Κώστας, Μπεχάϊ Άρης.

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ       

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 

1η αναδείχθηκε η Σκιαδοπούλου Μαρία-Ολυμπία με άλμα 1,97μ

2η αναδείχθηκε η Γαϊτανάρου Βασιλική με άλμα 1,87μ.

3η αναδείχθηκε η Γαϊτανάρου Δέσποινα με άλμα 1,63μ.

ΑΓΟΡΙΑ 

1ος αναδείχθηκε ο Λαδάς Ελισσαίος με άλμα 1,89μ.

2ος αναδείχθηκε ο Θεοφιλόπουλος Τάσος με άλμα 1,88μ.

3ος αναδείχθηκε ο Κωνσταντόπουλος Αντώνης με άλμα 1,62μ.

Η βράβευση των νικητών στο Άλμα εις μήκος άνευ φοράς

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 13-18 ΕΤΩΝ  

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1η αναδείχθηκε η Χρυσικού Νίκη με άλμα 2,13μ. 

2η αναδείχθηκε η Μασουρίδη Μυρτώ-Δήμητρα 2,02μ.

3η αναδείχθηκε η Στρούμπου Έμιλυ με άλμα 1,98μ.

ΑΓΟΡΙΑ

1ος αναδείχθηκε ο Λαζαρίδης Παναγιώτης με άλμα 2,45μ. 

2ος αναδείχθηκε ο Πουλουπάτης Δημήτρης με άλμα 2,22μ.

3ος αναδείχθηκε ο Χατζόπουλος Παναγιώτης με άλμα 2,18μ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟ 19 ΕΤΩΝ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1η αναδείχθηκε η Στρούμπου Κατερίνα με άλμα 1,94μ.

2η αναδέιχθηκε η Λαδά Ειρήνη με άλμα 1,70μ.

3η αναδείχθηκε η Γκέγκη Έλλη με άλμα 1,58μ

ΑΝΔΡΕΣ

1ος αναδείχθηκε ο Στρούμπος Νίκος με άλμα 2,72μ.

2ος αναδείχθηκε ο Γιαννούλης Ηλίας με άλμα 2,42μ.

3ος αναδείχθηκε ο Χριστοδουλόπουλος Δήμος με άλμα 2,28μ.

ΑΛΑΜΑΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 9 ΚΑΙ ΕΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ-ΚΕΡΑΣΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ  1.400 μέτρα 

Αγωνίστηκαν τα παιδιά: Σκιαδόπουλος Γιώργος, Ροβολή Ιωάννα, Οικονομοπούλου Μαριλίζα, Οικονομοπούλου Χρυσήλια, Αλάμαρα Ελπίδα, Παπαδέα Αλίκη, Μαστροδήμου Άννα, Σκουλά Μαριέττα, Σκουλά Μανουέλα, Μαρκόπουλος Βασίλης, Παπαβασιλοπούλου Δανάη, Τάντος Ιάσονας, Ζόμπολας Γιάννης, Παπαβασιλόπουλος Ορφέας, Καρούνου Ηλιάννα, Καρούνου Γεωργία, Δημητρούλιας Μύρωνας, Αλάμαρας Στράτος, Πατσιλίβας Γιώργος, Κωνσταντόπουλος Αντώνης, Κωνσταντοπούλου Ιωάννα, Σπίνου Ελένη, Πάρος Κατερίνα, Παπαλεξάνδρου-ΤσαούσηςΟρέστης.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1η αναδείχθηκε η Ροβολή Ιωάννα με χρόνο 7.10΄

2η αναδείχθηκε η Αλάμαρα Ελπίδα

3η αναδείχθηκε η Οικονομοπούλου Μαριλίζα.

ΑΓΟΡΙΑ

1ος αναδείχθηκε ο Σκιαδόπουλος Γιώργος με χρόνο 6.14'

2ος αναδείχθηκε ο Πατσιλίβας Γιώργος

3ος αναδείχθηκε ο Κωνσταντόπουλος Αντώνης

Η βράβευση των νικητών της κατηγορίας Α΄ στον Αλαμάρειο δρόμο

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 13 ΕΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ-ΚΕΡΑΣΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 2.600 μέτρα 

Έλαβαν μέρος τα κορίτσια :Βασιλική Γαϊτανάρου, Μαρία-Ολυμπία Σκιαδοπούλου, Νεφέλη Βίλλα, Μαριέττα Αφάλη, Αθηνά Μπαστακού, Δέσποινα Γαϊτανάρου, Μυρτώ Μασουρίδη, Ηώ Μασουρίδη, Πωλίνα Λαδά, Σοφία Ζερβή, Μαρινίκη Γαλακτιώτη.

Έλαβαν μέρος τα αγόρια : Δημήτρης Καρούνος, Άγγελος Βρυώνης-Μανούσος, Χρήστος Μπάρος, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Διονύσης Διονυσόπουλος, Γιώργος Σπυρόπουλος, Τάσος Θεοφιλόπουλος, Κώστας Πουλουπάτης, Γιάννης Αλάμαρας, Δημήτρης Ιορδανίδης, Νέστορας Δημητρούλιας, Ελισσαίος Λαδάς, Αχιλλέας Καραρίζος.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1η αναδείχθηκε η Σκιαδοπούλου Μαρία-Ολυμπία με χρόνο 13.49΄

2η αναδείχθηκε η Μπαστακού Αθηνά

ΑΓΟΡΙΑ

1ος αναδείχθηκε  ο Αλάμαρας Γιάννης με χρόνο 14.14΄

2ος αναδείχθηκε ο Διονυσόπουλος Διονύσης

3ος αναδείχθηκε ο Γιώργος Σπυρόπουλος

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ-ΚΕΡΑΣΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 4.000 μέτρα.

Έλαβαν μέρος οι γυναίκες : Νίκη Χρυσικού, Αθηνά Ζερίτη, Μαριλένα Ρήγα, Σταυρούλα Θεοδωρακοπούλου, Ιωάννα Καρνούσκου, Χριστίνα Μπάνου, Βασιλική Θεοφιλοπούλου, Έμιλυ Στρούμπου, Μαργαρίτα Τσαντύλα, Κατερίνα Στρούμπου, Ειρήνη Λαδά, Γκέργκη Έλλη.

Έλαβαν μέρος οι άνδρες : Παναγιώτης Λαζαρίδης, Γιάννης Πανταζόπουλος, Δημήτρης Σπυρόπουλος, Κώστας Σπυρόπουλος, Αλέξανδρος Βίλλας, Δημήτρης Πουλουπάτης, Βαλάντης Ρουσάκης, Γιώργος Χαντζόπουλος, Παναγιώτης Χαντζόπουλος, Παναγιώτης Πατσιλίβας, Βασίλης Καραρίζος, Μάγκνους Στρούμπος, Νίκος Στρούμπος, Γιώργος Μπαλίκης, Παναγιώτης Σταματίου, Κώστας Σταματίου.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1η αναδείχθηκε η Ζερίτη Αθηνά με χρόνο 23.00΄

2η αναδείχθηκε η Στρούμπου Έμιλυ

3η αναδείχθηκε η Στρούμπου Κατερίνα

ΑΝΔΡΕΣ

1ος αναδείχθηκε ο Λαζαρίδης Παναγιώτης με χρόνο 15.12΄(κατάρριψη του ρεκόρ που ήταν 15.51' από το 2016)

2ος αναδείχθηκε ο Σπυρόπουλος Δημήτρης

3ος αναδείχθηκε ο Στρούμπος Νίκος 

ΛΙΘΑΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΒΑΡΟΥΣ 6,200 κιλών

ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ. ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 22 ΑΤΟΜΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1η αναδείχθηκε η Λούρα Ελένη με 6,85μ

2η αναδείχθηκε η Αλάμαρα Μόνικα με 6,83μ

3η αναδείχθηκε η Μπαλίκη Αθηνά με 4,94μ

ΑΝΔΡΕΣ 1ος αναδείχθηκε ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης με 11,10μ2ος αναδείχθηκε ο Μπουφέας Αλέξανδρος με 10,18μ3ος αναδείχθηκε ο Παπαβασιλόπουλος Γρηγόρης με 10,10μ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ

Διακρίθηκαν οι :Κανελλοπούλου Ιωάννα και Γαλακτιώτη Μαρηνίκη

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Οι δεσποινίδες Ιωάννα Παπαπαβασιλοπούλου, Νίκη Χρυσικού, Παναγιώτα Ταβουλαρίδη και Ευαγγελία Πανταζοπούλου τιμήθηκαν για την γραμματειακή υποστήριξη που προσέφεραν στους αγώνες.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ :

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ ΜΕΧΡΙ 13 ΕΤΩΝ

Στα κορίτσια η Αλεξέα Μέγκεν με 2,15μ από το έτος 2005

Στα αγόρια ο Σεντεμέντες Γιάννης με 2,23μ από το έτος 2005

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ ΜΕΧΡΙ 18 ΕΤΩΝ

Στα κορίτσια η Στρούμπου Έμιλυ με 2,23μ. από το 2018

Στα αγόρια και στους άνδρες ο Πουλουπάτης Δημήτρης με 2,82μ. από το 2018

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Στις γυναίκες η Ζερίτη Αθηνά με 2,05μ. από το 2014

Στους άνδρες ο Αλάμαρας Πέτρος με 2,54μ. από το 2014.

ΛΙΘΑΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Στις Γυναίκες η Αλάμαρα Μόνικα με 6,87μ. από το 2016

Στους άνδρες ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης με 11,15μ. από το 2007

ΑΛΑΜΑΡΕΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα κορίτσια η Ροβολή Ιωάννα με 6,31΄ από το 2017

Στα αγόρια ο Πανταζόπουλος Γιάννης με 5,58΄ από το 2015

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα κορίτσια η Στρούμπου Άννα με 12,46΄από το 2018

Στα αγόρια ο Λαζαρίδης Παναγιώτης με 11,43΄από το 2017

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στις γυναίκες η Ασημάκου Γιώτα με 19,04΄από το 2014

Στους άνδρες ο Λαζαρίδης Παναγιώτης με 15,12΄από το 2019”.