Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 11:35

Ορκίστηκε η νέα δήμαρχος Οιχαλίας ζητώντας “να συνενώσουμε δυνάμεις”

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 
Ήταν η πρώτη ορκωμοσία δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου στη Μεσσηνία, για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, που ξεκινά την 1η Σεπτέμβρη 2019. Ήταν η ορκωμοσία της νέας δημάρχου Οιχαλίας, Παναγιώτας Γεωργακοπούλου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (18 Αυγούστου), στο Μελιγαλά, στο πολιτικό κέντρο “Μαρία Κάλλας”. Δεν ήταν όμως μια τελετή όπως την είχε αρχικά σχεδιάσει η νέα δήμαρχος και όπως η ίδια ανέφερε, αυτό οφείλεται σε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και γρήγορα θα ξεπεράσει. Η κ. Γεωργακοπούλου υπογράμμισε ότι είναι αποφασισμένη να δώσει έναν σκληρό καθημερινό αγώνα για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Δήμου, τον οποίο όμως πρόσθεσε ότι θα διακρίνουν η εντιμότητα, η διαφάνεια, η συνεννόηση, η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα…

Τη δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο όρκισε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ πολιτικό όρκο έδωσε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κώστας Ρεϊτζόπουλος.

Παραβρέθηκαν ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, οι νέοι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Πύλου Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, η χωρική αντιπεριφερειάρχης και πρώην δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη, ο απερχόμενος δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης. 

Η νέα δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ευχαρίστησε το μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη συμμετοχή του στην τελετή, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα έχει αγαστή συνεργασία με την εκκλησία, γιατί, όπως είπε, αυτό είναι απαραίτητο στην εποχή που διανύουμε.

Απευθυνόμενη στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους εκπροσώπους των κοινοτήτων η νέα δήμαρχος τόνισε ότι “τα επόμενα τέσσερα χρόνια έχουμε την ευκαιρία να συνενώσουμε δυνάμεις, να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές, προς όφελος του τόπου μας”. 

Διαβεβαίωσε ότι την εργασία της θα διακρίνει το ήθος, η διαφάνεια, η κοινωνική ευθύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη και επίσης τόνισε ότι δεν θα υπάρχει καμία διάκριση ακόμη και για τους δημότες των πιο απομακρυσμένων κοινοτήτων. Πρόσθεσε ότι όλοι οι εκλεγμένοι έχουν την υποχρέωση να φανούν αντάξιοι της εντολής που τους έδωσε ο λαός με τη ψήφο του, ανέφερε ότι η πόρτα του γραφείου της θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες, ενώ στο τέλος έκανε αναφορά και στο πρόβλημα υγείας που προέκυψε, τονίζοντας ότι με την αγάπη των συμπολιτών της θα αναρρώσει πολύ γρήγορα. 

Στ.Μ.