Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 17:43

Σε πρόγραμμα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον τουρισμό η Μάνη

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ
Παγκόσμια ημέρα τουρισμού αύριο, 27 Σεπτέμβρη, και με την ευκαιρία ο Δήμος Δυτικής Μάνης ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό δίκτυο Rurener, που σκοπεύει στην αειφόρο παραγωγή και διαχείριση της ενέργειας, ως συστατικού της τουριστικής ανάπτυξης.

Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτριος Γιαννημάρας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, σημειώνει σε γραπτή του δήλωση: «Ο Δήμος μας, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών και της έλλειψης πόρων, αλλά πιστός στη δέσμευσή του για προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των δομών του, εδώ και λίγο καιρό είναι Μέλος στο Δίκτυο RURENER, ένα δίκτυο μικρών Αγροτικών Δήμων με κοινή δέσμευση στην «Αειφόρο Παραγωγή & Διαχείριση Ενέργειας» και την προστασία του περιβάλλοντος.
Αξιοποιώντας την υποστήριξη αυτού του δικτύου και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα εργαλεία και μεθοδολογίες που τίθενται στη διάθεση των μελών, ο Δήμος θα υλοποιήσει συγκεκριμένα Σχέδια Δράσης που στοχεύουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα. Η παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια, η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση αποτελούν μερικά μόνο από τα σημεία, στα οποία επικεντρώνεται ο σχεδιασμός της στρατηγικής του Δήμου.
Συνοψίζοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι με την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, επιβεβαιώνεται η σημασία του τουρισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, ως ένας από τους βασικότερους τομείς ανάπτυξης και προόδου, κάνοντας σαφές ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας».