Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 10:44

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στο δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ
Και οι αίθουσες των δικαστηρίων θα γίνουν μάρτυρες του νοσηρού κλίματος που επικρατεί στο Δήμο Οιχαλίας. Η Ελένη Αλειφέρη κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του δημάρχου Φίλιππου Μπάμη…

Ο δήμαρχος είχε δηλώσει σε κανάλι ότι η Ελένη Αλειφέρη είναι «κρατικοδίαιτη» και παίρνει μισθούς για την ενασχόλησή της με τα κοινά. Επίσης στη μήνυση η κ. Αλειφέρη καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή αρνείται να αναρτήσει στο διαδίκτυο τη δήλωση των περιουσιακών της στοιχείων, όπως άλλωστε το επιβάλλει ο νόμος, πιθανόν με σκοπιμότητα τη δημιουργία της εντύπωσης ότι θέλει να κρύψει την περιουσία της.
Η πρώην δήμαρχος Μελιγαλά, Ελένη Αλειφέρη, σε σχετική γραπτή της δήλωση τονίζει: «Υπέβαλα στις 21 Σεπτεμβρίου 2012 ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, έγκληση - μήνυση κατά του δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη, για συκοφαντική δυσφήμησή μου διά του Τύπου, αναφορικά με τις δηλώσεις του της 10ης Αυγούστου 2012, στα δελτία ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Μεσόγειος, κατά τις οποίες εκτός των άλλων προσβλητικών ισχυρίσθηκε επί λέξει: «Η κυρία Αλειφέρη, βεβαίως καταλαβαίνετε, ήταν κρατικοδίαιτη και είναι ακόμα, διότι είναι και στην Αναπτυξιακή από ό,τι ξέρετε, συνέχεια όλα αυτά τα χρόνια, και με άλλους μισθούς».
Οι παραπάνω συκοφαντικές δηλώσεις του δημάρχου έγιναν σκόπιμα, με μοναδικό σκοπό να με δυσφημήσουν, παρότι γνώριζε ότι το περιεχόμενό τους είναι ψευδές και από δικές μου δηλώσεις και διευκρινίσεις που είχα δώσει σε παλαιότερη συνεδρίαση της 4ης Απριλίου 2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας που ήταν παρών, ότι «για τις θέσεις που κατείχα στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία για πάρα πολλά χρόνια (ως πρόεδρος ή διευθύνουσα σύμβουλος) παρείχα τις υπηρεσίες μου χωρίς να έχω ζητήσει ούτε να έχω λάβει ποτέ μισθό για τις θέσεις που κατείχα». Να σημειωθεί ότι για τις υπηρεσίες που παρείχα από τις θέσεις της προέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου στην ανωτέρω Αναπτυξιακή Α.Ε. για δέκα συνεχή χρόνια, όχι μόνο δεν ελάμβανα με πρωτοβουλία δική μου αντιμισθία, άλλα ούτε και έξοδα κινήσεως, για τις μετακινήσεις που πραγματοποιούσα τόσο εντός όσο και εκτός νομού για τις ανάγκες της εταιρείας, παρότι το θεσμικό πλαίσιο και η πρακτική της εταιρείας δικαιολογούσε και τις δύο αυτές οικονομικές παροχές. Με απλά λόγια δηλαδή και μισθό δεν έπαιρνα και πλήρωνα με δικά μου χρήματα τις μετακινήσεις που πραγματοποιούσα για τις υποθέσεις τις σχετιζόμενες με τα θέματα της Αναπτυξιακής οπουδήποτε στο νομό, στην Τρίπολη ή και στην Αθήνα.
Επιπροσθέτως παρότι ζήτησα από τον κ. δήμαρχο, θεσμικά με δήλωσή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Αυγούστου 2012, να ανακαλέσει εντός τριημέρου τις συκοφαντικές εναντίον μου δηλώσεις του, αυτός ούτε ανακάλεσε, ούτε ανασκεύασε έως και σήμερα, ακριβώς γιατί πρόθεσή του είναι με ψευδείς ισχυρισμούς να συντηρήσει και να παγιώσει στην κοινή γνώμη της Μεσσηνίας μειωτική γνώμη για το πρόσωπό μου και να με πλήξει επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτικά. 
Παράλληλα υπέβαλα την από 25-09-2012 αναφορά - καταγγελία μου στο γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την άρνηση των αρμοδίων αιρετών παραγόντων του Δήμου Οιχαλίας να δημοσιοποιήσουν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου τις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης («πόθεν έσχες») των ετών 2010, 2011.
Και αυτό, παρότι το ζήτησα και πέρυσι και φέτος με έγγραφες αιτήσεις μου στο πρωτόκολλο του δήμου στις 08-12-2011 και στις 04-07-2012, αλλά και επανειλημμένα με προφορικές μου παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου στην τελευταία από αυτές της 1ης Αυγούστου 2012 έθεσα και προθεσμία ενός μηνός.
Κυρίως όμως, επειδή έχουν υποχρέωση εκ του νόμου να το πράξουν (άρθρο 61 Ν. 3852 / 2010), για όλους τους αιρετούς που υποβάλλουν αντίστοιχες δηλώσεις «πόθεν έσχες», και αυτοί αρνούνται για τους δικούς τους λόγους πεισματικά να συμμορφωθούν με τη νομιμότητα. 
Με την ανωτέρω σκόπιμη παράλειψή τους να δημοσιοποιήσουν την πραγματική περιουσιακή μου κατάσταση, επιχειρείται η συντήρηση συκοφαντικών εναντίον μου ισχυρισμών, που κορυφώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά συνεχίζονται από κάποιους ακόμη και σήμερα και σύμφωνα με τους οποίους, δήθεν ενόσω ήμουν δήμαρχος Μελιγαλά, απέκτησα μεγάλη ακίνητη περιουσία (πολυκατοικίες, πολυτελή κατοικία με πισίνα, βίλα, ενοικιαζόμενες εξοχικές κατοικίες σε διάφορα τουριστικά μέρη της Μεσσηνίας, κλπ).
Στις ενέργειες αυτές δυστυχώς αναγκάστηκα να προβώ για την προστασία, της επαγγελματικής, κοινωνικής και πολιτικής  παρουσίας μου και αφού παρήλθαν προ πολλού όλες οι προθεσμίες που έθεσα.
Όφειλα όμως να το πράξω και για λογαριασμό όλων όσοι συμμετέχουν στην πολιτική (και που δεν είναι λίγοι), και δεν έχουν ως κίνητρο και κριτήριο το ύψος των οικονομικών απολαβών τους από την ενασχόλησή τους αυτή, ή τον πλουτισμό τους και παρ’ όλα αυτά, επιχειρείται συλλήβδην, με ισοπεδωτικές τακτικές, η δυσφήμησή τους, υπό τη συγκυρία μάλιστα της έντονης αμφισβήτησης και καχυποψίας που έχει διαμορφωθεί στη συνείδηση των πολιτών».