Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 16:12

Καθυστέρηση σύνδεσης φωτοβολταϊκών ιδιωτών μέχρι και δύο μήνες!

Καθυστέρηση σύνδεσης φωτοβολταϊκών ιδιωτών μέχρι και δύο μήνες!

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΤΡΗΤΕΣ!
Πολλές δεκάδες ιδιώτες που εγκατέστησαν φωτοβολταϊκά στις στέγες των σπιτιών τους περιμένουν εδώ και μήνες να… δουν φως αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμοι μετρητές «χελώνες». Τι λέει η ΔΕΗ…

Κάποιοι ιδιώτες στη Μεσσηνία περιμένουν περισσότερο και από δύο μήνες τη ΔΕΗ, προκειμένου να συνδέσει τα φωτοβολταϊκά τους συστήματα με το δίκτυο, για να ξεκινήσει η λειτουργία τους.
Ο διευθυντής της ΔΕΗ στην Καλαμάτα, Ευστάθιος Παπαντωνόπουλος, με δήλωσή του στο «K-Journal», αναγνώρισε το πρόβλημα, σημείωσε όμως ότι την περασμένη εβδομάδα οι μετρητές επρόκειτο να εκτελωνιστούν και από εβδομάδα θα δρομολογηθεί η αποκατάσταση αυτής της εκκρεμότητας, σύμφωνα μάλιστα με τη σειρά προτεραιότητας των ιδιωτών.
Ο κ. Παπαντωνόπουλος σημείωσε ότι η ΔΕΗ κινήθηκε έγκαιρα για την προμήθεια των μετρητών εισερχόμενης και εξερχόμενης ενέργειας, ωστόσο η καθυστέρηση παράδοσης οφείλεται στον ιδιώτη προμηθευτή. Πάντως παρατήρησε ότι σήμερα, με τα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα και στην εικόνα της, δεν είναι και εύκολο για μια επιχείρηση να εισαγάγει υλικά, γιατί τα εργοστάσια από το εξωτερικό ζητούν μπροστά τα χρήματα.
Επίσης, ο διευθυντής της ΔΕΗ επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περίπου 120 συνδέσεις φωτοβολταϊκών με το δίκτυο της Επιχείρησης, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι συνδέσεις θα γίνουν με τη σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία πρωτοκόλλησης της αίτησης κάθε ιδιώτη.
Ακόμη, ο κ. Παπαντωνόπουλος κάλεσε τους ιδιώτες να μην ανησυχούν και τόνισε ότι οι όροι του συμβολαίου που έχουν υπογράψει ισχύουν στο ακέραιο. Χαρακτήρισε δε «παραφιλολογία» όσα ακούγονται περί εσκεμμένης καθυστέρησης της σύνδεσης ώστε να μεταβληθούν προς το αρνητικό για τους ιδιώτες οι όροι των συμβολαίων τους.
Στ.Μ.