Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 10:43

Στον Μ. Χρυσοχοΐδη ο Γ. Αθανασόπουλος για την παραβατικότητα στη Μεσσήνη

Το σοβαρό πρόβλημα της παραβατικότητας στον Δήμο Μεσσήνης και στην ευρύτερη περιοχή, έθεσε  υπ’όψιν του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του, την Πέμπτη, στο υπουργείο...

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, «ο κ. Αθανασόπουλος επεσήμανε ότι η παραβατικότητα έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα», ενώ αναφέρθηκε σε πρόσφατα περιστατικά πυροβολισμών στο κέντρο της πόλης και σε γειτονιές, στην επικίνδυνη και προκλητική οδήγηση, σε απειλές προς τους πολίτες (παιδιά και ηλικιωμένους), κλοπές, φθορές περιουσιών, κ.ά.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Μεσσήνης «μετέφερε την αγανάκτηση των δημοτών και το αίσθημα φόβου ότι απειλούνται η ζωή και οι περιουσίες τους καθώς και το αίτημά τους για αυστηρή εφαρμογή των νόμων».

Ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη την αύξηση των αστυνομικών περιπολιών και των ελέγχων από την Τροχαία, την ενίσχυση της παρουσίας της ομάδας ΔΙΑΣ στο κέντρο της Μεσσήνης καθώς και της ΟΠΚΕ στην ευρύτερη περιοχή, τον ανασχεδιασμό των προτεραιοτήτων σε υπηρεσιακό επίπεδο, τη συστηματοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή προληπτικών μέτρων, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες του Δήμου Μεσσήνης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στο πεδίο της πάταξης της παραβατικότητας.

Στην κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζεται η ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας, «έτσι ώστε να υπάρχει αποτελεσματική αστυνόμευση που θα λειτουργεί αποτρεπτικά αλλά και κατασταλτικά σε κάθε μορφής και είδους παραβατικότητα», όπως επισημαίνεται από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου.