Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 13:21

Χωματερή διαρκείας στο Παγοποιείο Μεσσήνης εξαιτίας ασυνείδητων

Του Γιάννη Λάσκαρη*
Εκφράζω επίσημα την αγανάκτησή μου αλλά και συμπολιτών μου για την παρατεταμένη ανευθυνότητα που διακρίνει μικρή μερίδα πολιτών της Μεσσήνης, να αγνοούν τη νομοθεσία, καθώς τους διακρίνει έλλειψη σεβασμού στους δημόσιους χώρους ρίχνοντας μπάζα, κλαδιά και εύφλεκτα υλικά, χωρίς να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία προς αποκομιδή...

Αποτέλεσμα: να δημιουργούνται μικρές χωματερές, ουσιαστικά εστίες μόλυνσης εντός της πόλης. Πρόσφατα, κατορθώσαμε να αλλάξουμε την εικόνα στην οδό Παπασταθοπούλου, πίσω από το παγοποιείο, όπου είχε δημιουργηθεί μια επικίνδυνη χωματερή. Πάλι το φαινόμενο συνεχίζεται. Επικαλούμαι τον εποπτικό ρόλο των υπηρεσιών και την παρέμβαση σε αυτόν τον χώρο και δεσμεύομαι, και εδώ αλλά και στην επικράτεια της πόλης, να ενεργώ και σε συνεργασία με πολίτες που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες, σύμφωνα με αυτό που ορίζει ο νόμος, σε όσους πέφτουν στην αντίληψη μας και διαπράττουν παράνομη ρίψη μπαζών.

Παράλληλα, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί  ένα τηλέφωνο ή μια ηλεκτρονική διεύθυνση, ώστε να γίνει γνωστό ποιά υπηρεσία πρέπει να ενημερώνουν όσοι προτίθενται να αφήσουν κλαδιά δίπλα από κάδους. Κοινή πορεία, μεγάλη προσπάθεια και ενδυνάμωση της υπεύθυνης στάσης όλων μας για την αναβάθμιση της καθημερινότητας της πόλης με σεβασμό στο δύσκολο έργο των υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης και μην ξεχνάμε πως σε λίγες ημέρες η πόλη θα γεμίσει από επισκέπτες. 

*Ο Γιάννης Λάσκαρης είναι  δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης".