Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 22:30

Ταρτάν στο στάδιο της Μεσσήνης, το πρώτο έργο της δημοτικής αρχής Αθανασόπουλου

Ταρτάν στο στάδιο της Μεσσήνης, το πρώτο έργο της δημοτικής αρχής Αθανασόπουλου

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 
Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης μετά την εκλογή του προεδρείου, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Τάσος Παπαγεωργίου, έκανε εισήγηση προκειμένου να προωθηθεί το πρώτο έργο της νέας δημοτικής αρχής. Πρόκειται για την κατασκευή ταρτάν στο Στάδιο της Μεσσήνης. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ύστερα από παρέμβαση της μείζονος μειοψηφίας, θα τροποποιηθεί έργο που έχει ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” και αφορά το Στάδιο, ώστε αντί για την κατασκευή στεγάστρου στην κερκίδα να γίνει το ταρτάν…

Ο αντιδήμαρχος κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι και το έργο του στεγάστρου στην κερκίδα είναι απαραίτητο, ωστόσο ανέφερε ότι η δημοτική αρχή έκρινε πως πιο σημαντικό είναι το έργο του ταρτάν, το χρειάζονται περισσότερο οι αθλούμενοι της περιοχής, μερικοί εκ των οποίων αναγκάζονται να τρέχουν είτε σε δρόμους της περιοχής είτε ακόμη και στο στάδιο της Καλαμάτας. Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, πρόσθεσε ότι με το έργο του ταρτάν θα δοθεί κάποια ώθηση και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο Δήμο Μεσσήνης. 

Ωστόσο την πρόταση για την τροποποίηση του έργου καταψήφισαν οι περισσότεροι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας (ο επικεφαλής και πρώην δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, απουσίαζε). Όπως ανέφερε ο Τάσος Τσερπές, η πρώην δημοτική αρχή είχε προβληματιστεί και η ίδια για το έπρεπε να προταχθεί το ταρτάν από το στέγαστρο, επέλεξε όμως το έργο του στεγάστρου διότι κρίθηκε ότι αυτό θα προστάτευε και την κερκίδα, η οποία είναι κατασκευασμένη στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 και ενδεχομένως αντιμετωπίσει θέματα στατικότητας. 

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι θα μπει στο προγραμματισμό η ανακατασκευή της κερκίδας στο επόμενο διάστημα ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες προδιαγραφές. 

Επιπλέον, για την άρνηση συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας να υπερψηφίσουν την τροποποίηση του έργου ο δήμαρχος σχολίασε ότι αυτή έχει μικροπολιτικά κίνητρα και μάλιστα δήλωσε πως λυπάται υποστηρίζοντας ότι στέκονται εμπόδιο στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού σταδίου. Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Τάσου Τσερπέ. 

Το έργο που έχει ενταχθεί στο "ΦιλόΔημος"περιλαμβάνεται και ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου, παρέμβαση που υποστηρίζει και η νέα δημοτική αρχή.

Στ.Μ.