Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 10:48

Σε ημερίδα για τον ενεργειακό σχεδιασμό των ΟΤΑ ο Δήμαρχος Μεσσήνης

Σε ημερίδα ενημέρωσης για τον ενεργειακό σχεδιασμό και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τους ΟΤΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες (19/09) στην Αθήνα συμμετείχε ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος...

Όπως επισημαίνεται από το γραφείο Τύπου του κου Αθανασόπουλου: «Στόχος της ημερίδας, που οργάνωσαν το Ευρωπαϊκό έργο C-Track 50, σε συνεργασία με το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ήταν να υποστηριχθούν οι δημοτικές αρχές στην προσπάθειά τους για δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, υπό την αιγίδα της ΠΕΔΑ και του ΤΕΕ, παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές και παραδείγματα δήμων ως προς τον μακροπρόθεσμο ενεργειακό σχεδιασμό, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, καθώς και οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, οι δήμαρχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη βούλησή τους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, μέσω συμμετοχής σε Τελετή Υπογραφής του Συμφώνου των Δημάρχων.

Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Μεσσήνης, το 2012, είχε υπογραφεί το Σύμφωνο για τους στόχους του 2020, ενώ χθες (Πέμπτη) ο κ. Αθανασόπουλος υπέγραψε τους στόχους του 2030».