Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 01:59

Γιορτάζουν σήμερα δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και οι Γαργαλιάνοι

Γιορτάζουν σήμερα δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και οι Γαργαλιάνοι

ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 
Ο ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ

Ημέρα γιορτής σήμερα για τους δικαστές, τους δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και τους Γαργαλιάνους. Γιορτάζεται ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης.

Στην Καλαμάτα οι δικαστές και ο Σύλλογος των Δικαστικών Υπαλλήλων θα παραστούν το πρωί στη Θεία Λειτουργία, στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στον Κορδία. Ακολούθως, θα καθίσουν για καφέ στο «Yachting Café» στη μαρίνα.
Οι δε Γαργαλιάνοι θα εορτάσουν τη μνήμη του Πολιούχου τους με πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος.
Στο πλαίσιο του εορτασμού έχει ξεκινήσει και η λειτουργία του πανηγυριού. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του αντιδημάρχου Γαργαλιάνων, Ευστάθιου Ανδρινόπουλου, «η δημοτική αρχή έχει λάβει όλα τα μέτρα για την τήρηση της νομιμότητας και κατά τη διαδικασία παραχώρησης των θέσεων και κατά τη διεξαγωγή του πανηγυριού, με τη συνεργασία και της αστυνομικής αρχής, έτσι ώστε όλα να διεξαχθούν με την απόλυτη νομιμότητα και την απαιτούμενη ευταξία. Καλούμε όχι μόνο τους συμπολίτες μας, αλλά και όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να επισκεφθούν την όμορφη πόλη μας και να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις».