Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 19:49

Στο υπουργό Εσωτερικών ο δήμαρχος για το Κλειστό, τα οχήματα καθαριότητας και το Φιλοσοφικό Κέντρο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 
Την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών ζήτησε από τον υπουργο, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα στο υπουργείο του, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος. Συγκεκριμένα ζήτησε χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν σημειωθεί στο Κλειστό της Μεσσήνης, για την ανανέωση του στόλου οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς και την παράταση πρόσκλησης του προγράμματος “ΦιλόΔημος”, στο οποίο ο Δήμος επιδιώκει να εντάξει την αποπεράτωση για την επανάχρηση του Φιλοσοφικού Κέντρου…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης, “Προγραμματισμένη συνάντηση είχε σήμερα στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο προκειμένου να συζητήσουν θέματα του Δήμου που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου.

Ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε τη χρηματοδότηση του Δήμου για την επισκευή των ζημιών στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης. Σημειώνεται ότι είχε ενημερώσει τον υπουργό με την υποβολή σχετικού εγγράφου και Τεχνικού Δελτίου Πράξης για την κατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου και τις ζημιές που πρωτοεμφανίστηκαν μετά τη θεομηνία του «Ζορμπά» στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 και αυτές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία της 24ης Σεπτεμβρίου 2019.

Κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο στην Αθήνα, ζήτησε χρηματοδότηση για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μεσσήνης το αίτημα μπορεί να ικανοποιηθεί είτε μεμονωμένα για τον Δήμο, είτε μέσω ενός χρηματοδοτικού προγράμματος του Υπ. Εσωτερικών.

Τέλος, ζητήθηκε παράταση στην πρόσκληση του προγράμματος «Φιλόδημος» που αφορά επανάχρηση δημοτικών κτιρίων. Ο Δήμος κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να ετοιμάσει και να υποβάλει εγκαίρως τον φάκελο Έργου που αφορά στην αποπεράτωση και επανάχρηση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης”.

Μέσα στις προσεχείς ημέρες τα αιτήματα θα εξεταστούν και αναμένονται εξελίξεις.