Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012 19:20

Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Δήμο Μεσσήνης

ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 
Την έγκριση του προϋπολογισμού του αναμένει ο Δήμος Μεσσήνης, ώστε να προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, δεδομένου ότι και σε αυτή την περιοχή υπάρχουν άνθρωποι που, λόγω της κρίσης, βρέθηκαν στην ένδεια και δυσκολεύονται ακόμη και την τροφή τους να εξασφαλίσουν.
Ο αρμόδιος για τα οικονομικά αντιδήμαρχος, Γιάννης Μπρατσιάκος, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι οι συνέπειες της δραματικής οικονομικής κατάστασης εξαπλώνονται πλέον και στους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι ο Δήμος θα προσπαθήσει όσο μπορεί να στηρίξει τον κόσμο που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Επιπλέον, ο κ. Μπρατσιάκος ζήτησε να μην αμελήσει κανένας από τους δικαιούχους να πάρει τα τρόφιμα, που θα διανεμηθούν προσεχώς στους κατοίκους των ορεινών και μειονεκτικών κοινοτήτων με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ. Ειδικότερα, κάλεσε να πάρουν τα τρόφιμα ακόμη και αυτοί που δεν τα χρειάζονται, ώστε να τα προσφέρουν στη συνέχεια σε άλλους που τα έχουν ανάγκη, αλλά για διάφορους τυπικούς λόγους δεν εντάσσονται στους δικαιούχους.
Κατά τα άλλα, ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι οι πόροι του Δήμου, σε σχέση με το 2009, θα είναι μειωμένοι κατά 60% ή κατά 7.000.000 ευρώ! Αυτή η περικοπή, σημείωσε, δεν επιτρέπει στο Δήμο να καλύψει καλά καλά ούτε το λειτουργικό του κόστος. Ως εκ τούτου, ο κ. Μπρατσιάκος τόνισε ότι αλλάζουν οι προτεραιότητες και ο σχεδιασμός, οπότε, από εδώ και πέρα, σκοπός είναι να διασφαλιστεί απλά η συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου και η στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Στ.Μ.