Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 20:46

Το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού δίνει ώθηση στο Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης με το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης με το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Η βούληση της κυβέρνησης, να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για το δρόμο Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη και τον κλάδο Σουληνάρι-Κορυφάσιο, επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο Υποδομών, με τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη, το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και στελέχη του υπουργείου. Όσο αναγκαίος και αν είναι ο συγκεκριμένος δρόμος, αν δεν καταγόταν ο πρωθυπουργός από την Πύλο, είναι αμφίβολο αν θα ασχολιόταν το υπουργείο με τη δέουσα σημασία.

Το υπουργείο δίνει προτεραιότητα στα τμήματα Ριζομύλου-Σουληναρίου και Πύλου-Μεθώνης, ενώ για το τμήμα Σουληναρίου-Πύλου αναζητάει οικονομικότερες λύσεις από αυτές που προτείνουν οι προμελέτες.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από το δήμαρχο και τον αναπληρωτή υπουργό, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, στελέχη της Διεύθυνσης Μελετών Έργων Οδοποιίας, η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (2007-2013).
Ο Δήμος τονίζει ότι η υλοποίηση του έργου «αποτελεί πολιτική βούληση και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού, συμπατριώτη μας, κου Αντώνη Σαμαρά» και επισημαίνει: «Σχετικά με το έργο του οδικού άξονα "Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη", κατατίθεται τις επόμενες ημέρες η μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στα Περιφερειακά όργανα προκειμένου να δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις και να προχωρήσει η οριστική ένταξη του έργου. Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι πρέπει κατά προτεραιότητα να επιταχυνθούν η οριστική μελέτη και η  μελέτη εφαρμογής στα τμήματα Ριζόμυλος-Σουληνάρι και Πύλος-Μεθώνη. Αναφορικά με το τμήμα Σουληνάρι–Πύλος, το οποίο είναι υψηλού προϋπολογισμού με μεγάλα τεχνικά έργα, δόθηκε εντολή να βρεθούν εναλλακτικές οικονομικότερες λύσεις.
Σχετικά με το έργο του οδικού άξονα «Σουληνάρι-Κορυφάσιο», το υπουργείο έχει ζητήσει και αναμένει άμεσα να παραδοθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η σχετική μελέτη, ώστε να το εντάξει στο τομεακό του πρόγραμμα και να προχωρήσει κατά προτεραιότητα η εκτέλεσή του, διότι το έργο θεωρείται εθνικής σημασίας.
Ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε οδηγίες στις υπηρεσίες του υπουργείου για επιτάχυνση των διαδικασιών αναφορικά με τα συγκεκριμένα έργα και δεσμεύτηκε για τη γρήγορη υλοποίησή τους.
Πρόκειται για έργα μεγάλης αναπτυξιακής προοπτικής για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, τα οποία αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα τόσο για τη δημοτική αρχή όσο και για το Δήμαρχο προσωπικά, σε θέματα διεκδίκησης.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη της σύσκεψης, καθώς διαφαίνεται να τελεσφορούν οι προσπάθειες που καταβάλλει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για την υλοποίηση των δυο αυτών έργων».