Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 11:04

Εθιμοτυπική συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με τον Δήμαρχο Μεσσήνης

Θέματα που απασχολούν τον Δήμο Μεσσήνης βρέθηκαν στο επίκεντρο της εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε χθες (Τρίτη) στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, με τον Δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο  Αθανασόπουλο…

Όπως επισημαίνεται από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, «ο Δήμαρχος Μεσσήνης έθεσε ως προτεραιότητα την βελτίωση του επαρχιακού και οδικού δικτύου που διέρχεται από το Δήμο Μεσσήνης καθώς και την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, εν όψει του επερχόμενου χειμώνα στα κυριότερα ρέματα όπως στη Βελίκα, Μουρτιά, Τυφλό, Βαρυμπόμπη κ.ά.»

Επίσης, ο κ. Αθανασόπουλος «αναφέρθηκε στο έργο αποκατάστασης της προβλήτας Πεταλιδίου και της προστασίας των οικιών από τη διάβρωση, στην ένταξη των έργων παράκαμψης του οικισμού Δάρα και της κοινότητας Νεοχωρίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα, στην υλοποίηση του εγγειοβελτιωτικού έργου Τρικόρφου αλλά και σε έργα αναπλάσεων και ύδρευσης».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο  ότι όσον αφορά στα οδικά έργα, ήδη, προγραμματίζεται για το 2020 η υλοποίηση έργου βελτίωσης, από Ασπρόχωμα έως Αεροδρόμιο, ενώ για το υπόλοιπο δίκτυο, ο προγραμματισμός αφορά στην υλοποίηση βελτιώσεων, διαγραμμίσεων, καθαρισμών και φυτεύσεων.
«Ειδικά στην  3η επαρχιακή οδό, στο τμήμα Θουρία – Αριστομένη και στην 8η επαρχιακή, στο τμήμα Αβραμιού – Μεσσήνη – Αριστομένη, υλοποιούνται έργα βελτίωσης των οδών με αποκαταστάσεις, διευθετήσεις ομβρίων, καθαρισμούς τάφρων, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, πινακίδες και ασφαλτοστρώσεις», επισημαίνεται από το γραφείο του κ. Αναστασόπουλου.
Επιπλέον, έγινε γνωστό στον Δήμαρχο Μεσσήνης ότι «η Περιφέρεια προετοιμάζεται για μια συνολική εκτίμηση των έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας του Μεσσηνιακού Κόλπου, ώστε να καθορίσει τα επόμενα έργα που θα υλοποιηθούν, πέραν αυτών που εκτελούνται από το Υπ. Υποδομών». Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης εγγειοβελτιωτικών έργων, ύδρευσης καθώς και έργων βελτίωσης των ΓΟΕΒ, «για τα οποία, εκτός των ήδη υλοποιούμενων συντηρήσεων, σχεδιάζεται η ουσιαστική αναβάθμισή τους».
Συγκρότηση επιτροπής καταγραφής και αποτίμησης ζημιών
Εν τω μεταξύ, σε απόφαση συγκρότησης επιτροπής καταγραφής και αποτίμησης ζημιών προχώρησε χθες ο κ. Αναστασόπουλος, μετά και από σχετικό αίτημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. «Έργο της Επιτροπής είναι η ακριβής καταγραφή και αποτίμηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, των πρώτων υλών, των εμπορευμάτων και οχημάτων των πληγέντων επιχειρήσεων από έντονο καιρικό φαινόμενο (ανεμοστρόβιλο) που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Κοινότητας Θουρίας, Δήμου Καλαμάτας Π.Ε. Μεσσηνίας στις 04-11-2019».
Ζημιές σε μελισσοσμήνη στην Τριφυλία
Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ανακοινώθηκε επίσης ότι από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές σε μελισσοσμήνη στην περιοχή της Μεταξάδας. «Κλιμάκιο της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, με επικεφαλής τον Δ/ντή κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο, επισκέφθηκαν την περιοχή κατέγραψαν τις ζημιές και ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους ότι θα πρέπει να μεταβούν στον αρμόδιο φορέα που είναι  ο ΕΛΓΑ», επισημαίνεται.