Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 02:46

Ξεκινά μελέτη για τη διαπλάτυνση της γέφυρας στον Πάμισο

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΗ-ΒΑΛΥΡΑ
Εφόσον τα λόγια γίνουν πράξη, θα αποδειχθεί αν έχει δίκιο ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, που σπεύδει να εκφράσει την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της σύσκεψης με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, ο οποίος διαβεβαίωσε για την ένταξη στο ΕΣΠΑ των πολύ σημαντικών δρόμων Μεσσήνη-Εύα-Βαλύρα, Λάμπαινα-Αρχαία Μεσσήνη-Αρκαδική Πύλη, Ασπρόχωμα-Μεσσήνη, και για τη διαπλάτυνση της γέφυρας του Παμίσου.
«Επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά, η βούληση της Περιφέρειας για την ένταξη προς υλοποίηση του έργου βελτίωσης του οδικού άξονα Μεσσήνη-Εύα-Βαλύρα και Λάμπαινα-Αρχαία Μεσσήνη-Αρκαδική Πύλη, πράγμα για το οποίο χαιρόμαστε ιδιαίτερα και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε απόλυτα με τους αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτη Αλευρά»

, τόνισε ο Στάθης Αναστασόπουλος και συνέχισε: «Ενημερώσαμε τον περιφερειάρχη ότι καταθέσαμε, όπως είχαμε υποσχεθεί, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τμήματος Μεσσήνη-Εύα. Στη συνέχεια, στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που έχουμε υπογράψει με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στελέχη του Δήμου μας θα αναλάβουν να εξετάσουν και να εισηγηθούν το σχέδιο της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων. Το ζητούμενο είναι η άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας, έτσι ώστε, μετά και τη δέσμευση του περιφερειάρχη, το έργο να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ».
Όσον αφορά στο τμήμα Εύα-Βαλύρα, ο δήμαρχος Μεσσήνης σημείωσε ότι ετοιμάζεται ο φάκελος προκειμένου να ανανεωθούν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, οι οποίοι λήγουν στο τέλος του 2012. Για το δε τμήμα Λάμπαινα-Αρχαία Μεσσήνη-Αρκαδική Πύλη, μετά τη θετική γνωμοδότηση του κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, επί του κειμένου της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, γίνεται επεξεργασία του κειμένου των περιβαλλοντικών όρων.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του και για τη βούληση της Περιφέρειας να ετοιμάσει μελέτη για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Εθνικής Οδού Ασπρόχωμα-Μεσσήνη, η οποία θα διαπλατυνθεί και θα μπει φωτισμός. Επιπλέον, όμως, ο Δήμος ζητάει να διαπλατυνθεί οπωσδήποτε η στενή και επικίνδυνη γέφυρα του Παμίσου και για το σκοπό αυτό θα ετοιμάσει τη μελέτη, σε συνεργασία με ιδιώτη μελετητή, που θα εργαστεί αφιλοκερδώς. Ο περιφερειάρχης κράτησε πολύ θετική στάση για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Στ.Μ.