Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 23:05

“Φέρνω καλά νέα” είπε ο υπουργός Εσωτερικών στην Κυπαρισσία

“Φέρνω καλά νέα” είπε ο υπουργός Εσωτερικών στην Κυπαρισσία

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ “ΦΙΛΟΔΗΜΟ” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
Νέο πακέτο αναπτυξιακών έργων για τους Δήμους και την Περιφέρεια, το οποίο προφανώς αποτελεί το πρόγραμμα που διαδέχεται τον “ΦιλόΔημο”, ο οποίος καταργήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να μην θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ανήγγειλε κατά την επίσκεψή του στην Κυπαρισσία το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος…

Ο υπουργός επισκέφθηκε την Κυπαρισσία στο πλαίσιο της πρόσκλησης του από τη Δημοτική Οργάνωση Τριφυλίας της Νέας Δημοκρατίας και από την ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, για την εκδήλωση κοπής της πίτας τους, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ σε παραλιακό κατάστημα. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσει νέο πακέτο χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων, το οποίο μάλιστα σχολίασε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα υπερβαίνει κατά πολύ το πρόγραμμα του 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ (ΦιλόΔημος), για το οποίο όμως υπήρχαν μόνο 134 εκατ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο. Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μάχη στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να διασφαλιστούν τα έργα που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα και να γίνουν και αρκετά παραπάνω. 

Είπε τέλος ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα συνεργαστεί με τους Δήμους ώστε να προσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, έθεσε πολλά ζητήματα στον υπουργό Εσωτερικών. Ανακοίνωσε ότι βγήκε δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία πρέπει να απολυθούν 13 συμβασιούχοι από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τριφυλίας. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, αν φύγουν αυτοί οι εργαζόμενοι η ΔΕΥΑΤ θα πρέπει να κλείσει γιατί με το προσωπικό που θα απομείνει δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Ζήτησε λοιπόν τη βοήθεια του υπουργού ώστε να βρεθεί μια λύση. 

Αναφέρθηκε και στην προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου, ζητώντας να αλλάξουν οι όροι προστασίας, ώστε να γίνουν επενδύσεις, όπως είπε ο δήμαρχος, που θα αναπτύξουν και αυτή την περιοχή, όπως έχει αναπτυχθεί το νότιο παραλιακό τμήμα του Δήμου με την Costa Navarino. 

Επιπλέον ο δήμαρχος Τριφυλίας ανέφερε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας υπολειτουργεί λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και σε μέσα. Μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαγωγοί με τη χαμηλή τιμή του προϊόντος, ενώ ενημέρωσε τον υπουργό ότι δρομολογείται το έργο για τη στερέωση του Κάστρου της Κυπαρισσίας. 

Ο υπουργός ανέφερε ότι πρόβλημα αποτελεί και ο δρόμος Τσακώνας-Καλού Νερού, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Υποδομών και χρειάζεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. 

Τέλος ο δήμαρχος κ. Λεβεντάκης δήλωσε ικανοποιημένος από τις ανακοινώσεις του υπουργού κ. Θεοδωρικάκου και επίσης σημείωσε ότι δεν έχει παράπονο από εκείνον και την κυβέρνηση.