Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 10:40

Τεράστια προβλήματα στην αγροτική οδοποιία των Φιλιατρών

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ 
Εξαντλήθηκε η υπομονή αλλά τα τεράστια προβλήματα στην αγροτική οδοποιία των Φιλιατρών δεν έχουν αντιμετωπιστεί, υπογραμμίζει σε παρέμβασή της η παράταξη της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών “Ανυπότακτα Φιλιατρά” και ο εκπρόσωπός της, Βασίλης Σπυρόπουλος. Καλεί τη δημοτική αρχή να διαφυλάξει την κοινωνική ιδιοκτησία, όπως περιγράφει τους αγροτικούς δρόμους και να μην υποβαθμίζει την εμπορική αξία της περιουσίας των Φιλιατρινών, ενώ βάζει και πάλι το αίτημα για επανασύσταση του αυτόνομου και αυτοδιοίκητου Δήμου Φιλιατρών…

Η παρέμβαση των “Ανυπότακτων Φιλιατρών” και του Βασίλη Σπυρόπουλου έχει ως εξής: “Μετά από μια φυσική καταστροφή (νεροποντή, όχι πλημμύρα), το αυτονόητο για μια οργανωμένη δομή της Πολιτείας – στην περίπτωσή μας: Καλλικρατικός Δήμος Τριφυλίας - είναι η καταγραφή των ζημιών που έγιναν και η αποκατάστασή τους. Οι καταγραφές είναι λογικό να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία, ΔΕΥΑΤ)

Τα παραπάνω αποσκοπούν στην ορθολογιστική επανόρθωση των ζημιών με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και κατά συνέπεια την παραγωγή έργου προς τους πολίτες.

Η συγκεκριμένη αυτονόητη διοικητική πρακτική αγνοήθηκε, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην αγροτική οδοποιία της πόλης.

Κύριοι της δημοτικής αρχής, αλλάξτε διοικητική ρότα, πράξτε το καθήκον σας, διαφυλάξτε - υπερασπίστε την κοινωνική ιδιοκτησία δηλαδή αποκαταστήστε την ασφαλή διέλευση στους αγροτικούς δρόμους, όπου υπάρχει ανάγκη. Μην υποβαθμίζετε την εμπορική αξία της περιουσίας των Φιλιατρινών πολιτών. Σεβαστείτε το μόχθο και τον ιδρώτα των πολιτών. 

Τονίζουμε ότι η ατμομηχανή κίνησης της οικονομίας του Καλλικρατικού Δήμου, είναι η τεράστια αγροτική παραγωγή κι όχι μόνο, της πόλης των Φιλιατρών. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ με θεμέλιο στόχο το συμφέρον του τόπου, πράττουν το καθήκον τους, μη κουκουλώνοντας, αναδεικνύοντας και απαιτώντας λύσεις για τα προβλήματα των Φιλιατρών.  

  1. Ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα οι εισηγητικές εκθέσεις καταγραφής ζημιών – μελέτες αποκατάστασης ζημιών από τις καθ΄ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες
  2. Ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών από τη νεροποντή.
  3. Ζητάμε να υπάρξει η απαραίτητη σήμανση ώστε ν΄ αποφευχθούν ατυχήματα, διότι συνέπεια των άστοχων πραγματοποιθέντων παρεμβάσεων, έχουν δημιουργηθεί τεράστιες τάφροι – παγίδες και αιτίες ατυχημάτων. Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται.
  4. Ζητάμε επίσης τη διάνοιξη των αγροτικών δρόμων που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν όταν πραγματοποιήθηκε η περίφημη αγροτική οδοποιία της πόλης, η οποία λειτούργησε ως μοχλός ανάπτυξης.

Συντοπίτες/σες, ο Καλλικρατικός θεσμός δεν δουλεύει. Το συμφέρον του τόπου απαιτεί την επαναφορά στο αυτοδιοίκητο: Δήμος Φιλιατρών”.