Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 09:39

Και ο Δήμος Οιχαλίας θα εφοδιάζει με τρόφιμα-φάρμακα όσους λόγω κορονοϊού πρέπει να μένουν σπίτι

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ 
Υπηρεσία που αναλαμβάνει να τροφοδοτεί τους κατοίκους που δεν κάνει να βγουν από το σπίτι λόγω κορονοϊού, τίθεται σε λειτουργία και από το Δήμο Οιχαλίας. Επίσης ο Δήμος ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή του και θέτει σε επαναλειτουργία τις λαϊκές αγορές, ενώ έχουν ξεκινήσει απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και δημοτικά κτίρια, με έμφαση στην υπηρεσία καθαριότητας…

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Οιχαλίας “με γνώμονα τον άνθρωπο και δεδομένης της έξαρσης του κορωνοϊού, ο Δήμος συνέστησε Υποστηρικτική Δομή Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, της οποίας υπεύθυνος είναι ο Αντιδήμαρχος του Δήμου κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης με αναπληρωτή του τον κ. Τράγο Δημοσθένη. 

Έργο της Δομής αυτής είναι η εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων που διαμένουν στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας και συγκεκριμένα ηλικιωμένων και οικονομικά αδύνατων ατόμων. 

Για τον λόγο αυτό, καλούνται οι δημότες οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν να μετακινηθούν ή επιβάλλεται η παραμονή τους στο σπίτι, να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε, από τους ακόλουθους τρόπους θεωρούν πρόσφορο, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες τους για είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται (τρόφιμα – φάρμακα κλπ), ώστε να προγραμματιστεί η εξυπηρέτησή τους κατ' οίκον και να μην χρειαστεί να μετακινηθούν. 

Οι τρόποι επικοινωνίας είναι: στα τηλέφωνα από τις 08:00 έως τις 20:00,  2724360320 και 2724360300, στο ΦΑΞ 2724023477, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ιστοσελίδα: oichalia.gov.gr, ΚΑΙ fb: Δήμος Οιχαλίας”.

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών ο Δήμος Οιχαλίας ανακοίνωσε ότι “ύστερα από το γεγονός ότι επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών ο Δήμος προχώρησε σε ανάκληση της αριθ. 144/2020 Απόφαση Δημάρχου που απαγόρευε τη λειτουργία τους. Συγκεκριμένα με νεότερη απόφαση (αριθ. 179/2020) επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στις Τ.Κ. Διαβολιτσίου, Δωρίου, Μελιγαλά και Οιχαλίας με την υποχρέωση των παραγωγών  αλλά και των επισκεπτων –καταναλωτων να τηρούν αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή του COVID-19.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Τέλος, σχετικά με τις απολυμάνσεις ανακοινώθηκε ότι “στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή του Κορονοϊού  (COVID-19) ο Δήμος Οιχαλίας προχώρησε τις τελευταίες μέρες σε απολύμανση των ανοικτών και κλειστών κοινοχρήστων χώρων (δημοτικά κτήρια – παιδικές χαρές – γήπεδα – πλατείες κλπ). 

Οι εργασίες απολύμανσης θα συνεχιστούν και ειδικά στους χώρους που εργάζονται οι υπάλληλοι της καθαριότητας και ΚΕΠ του Δήμου Οιχαλίας. 

Τέλος ο Δήμος Οιχαλίας συστήνει στους δημότες του Δήμου να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τα μέτρα προφύλαξης και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (https://eody.gov.gr).

Το σύνθημα όλων είναι : ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”.