Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 09:07

Κατανόηση και σεβασμό στην προσπάθεια των εργατών καθαριότητας ζητά ο Δήμος Μεσσήνης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΟΥ 
Οι έκτακτες συνθήκες που έχει επιβάλει ο νέος ιός δεν επιτρέπει την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Μεσσήνης με την πλήρη σύνθεση των εργαζομένων στην καθαριότητα, γι’ αυτό και οι δημότες θα πρέπει να βγάζουν τα σκουπίδια τους μόνο το βράδυ, μέσα σε καλά δεμένες σακούλες και να μην βγάζουν καθόλου αυτές τις μέρες ογκώδη και κλαδιά…

Ειδικότερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας, Δημήτρης Γαλιάτσος, σε ανακοίνωσή του προς τους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης τονίζει: “Είναι κατανοητό πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κρίσιμο για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας δίνουν καθημερινά μάχη με σκοπό την προάσπιση της υγείας μας. Η Υπηρεσία μας έχει προγραμματίσει δύο βάρδιες για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, ενώ όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αυτή. 

Για τον λόγο αυτό στο επόμενο διάστημα:

-Κατεβάζουμε τα απορρίμματα από το σπίτι μας αποκλειστικά το βράδυ.

-Τα τοποθετούμε δεμένα σε σακούλες εντός των κάδων φροντίζοντας να παραμένουν κλειστοί.

-Δεν βγάζουμε ογκώδη απορρίμματα (στρώματα, έπιπλα, κ.λπ.) ή κλαδιά και χορτάρια στους κάδους.

Υπενθυμίζεται ότι έχει γίνει απολύμανση στους κάδους, έχει προγραμματιστεί πλύσιμο και όταν χρειαστεί η διαδικασία θα επαναληφθεί. Στην παρούσα κρίσιμη χρονική στιγμή η Υπηρεσία πρέπει να ασχοληθεί αποκλειστικά με την συλλογή οικιακών απορριμμάτων. Η συνεργασία σας κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι τομέας της Καθαριότητας λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό λόγω των αδειών ειδικού σκοπού. Ας δείξουμε όλοι καλή θέληση και αίσθημα ευθύνης ώστε να ξεπεραστεί σύντομα η πρωτόγνωρη κατάσταση και να διατηρηθεί ο Δήμος μας καθαρός”.