Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 17:42

Νέα σημαντικά ευρήματα στην Αρχαία Μεσσήνη

Ο Πέτρος Θέμελης ξεναγεί τον Στάθη Αναστασόπουλο με το ηλεκτρικό όχημα της Αρχαίας Μεσσήνης

Ο Πέτρος Θέμελης ξεναγεί τον Στάθη Αναστασόπουλο με το ηλεκτρικό όχημα της Αρχαίας Μεσσήνης

ΠΛΑΤΕΙΑ, ΚΡΗΝΗ, 
ΨΗΦΙΔΩΤΑ, ΣΤΟΑ

Εντυπωσιασμένος έμεινε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, από τα νέα ευρήματα στην Αρχαία Μεσσήνη, τα οποία έφεραν στο φως ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης και οι συνεργάτες του.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ανασκάφθηκαν μια πλατεία με μωσαϊκά και μία κρήνη, μία νέα στοά στο χώρο της αγοράς, ενώ βόρεια του θεάτρου ήρθαν στο φως άριστα διατηρημένα έγχρωμα ψηφιδωτά, που καλύπτουν μεγάλο μέρος της πλατείας πίσω από το αρχαίο θέατρο, το οποίο αναστηλώνεται και την άνοιξη του 2013 αναμένεται να είναι έτοιμο.
Ο δήμαρχος επισκέφθηκε την Αρχαία Μεσσήνη για να κάνει αυτοψία στους αγροτικούς δρόμους έξω από τα όρια του αρχαιολογικού χώρου, οι οποίοι συντηρούνται εν όψει του λιομαζώματος. Ο Στάθης Αναστασόπουλος συνοδεύτηκε από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Μεσσήνης Δημήτρη Κουβελάκη.
Επίσης, επισκέφθηκε την Αρσινόη, όπου γίνεται ανάπλαση μικρού δημοτικού χώρου με πλακόστρωση, με παράλληλη διεύρυνση του οδοστρώματος, ώστε να διέρχονται και σ’ αυτό το σημείο με άνεση τα λεωφορεία. Στη αυτοψία παρέστη ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Σταύρος Πανουσόπουλος.
Στ.Μ.