Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 11:52

Επιτέλους τελειώνει η ταλαιπωρία για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα χωριά

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Με καθυστέρηση πολλών μηνών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία κατοίκων, ιδίως ηλικιωμένων, απομακρυσμένων περιοχών, το Νοσοκομείο Καλαμάτας ολοκληρώνει επιτέλους τις διαδικασίες για την προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, ώστε να γίνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

«Από τα τέλη της άλλης εβδομάδας, η διοίκηση του Γ.Ν. Καλαμάτας θα έχει στη διάθεσή της 35 φορητούς υπολογιστές και εκτυπωτές, οι οποίοι θα καλύψουν ανάγκες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στο τελευταίο χωριό της Μεσσηνίας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ο δε διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, σε γραπτή του δήλωση σημειώνει: «Με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είχαμε δηλώσει ότι βασικός μας στόχος ήταν η εξασφάλιση όλου εκείνου του εξοπλισμού πληροφορικής, ώστε να μην υποχρεώνεται κανένας συμπατριώτης μας να μετακινείται από το χωριό του προκειμένου να συνταγογραφήσει τα φάρμακά του.
Μέχρι σήμερα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία. Δεν μπορούσε να γίνει όμως στα Αγροτικά Ιατρεία και αυτό αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα για όλους μας και ιδίως για τους κατοίκους πολλών χωριών.
Με τους φορητούς υπολογιστές ο κάθε γιατρός θα έχει την δυνατότητα συνταγογράφησης και στον τελευταίο οικισμό. Αυτό άλλωστε ήταν ο αρχικός μας στόχος.
Τέρμα λοιπόν αυτή η ταλαιπωρία. Θα παρακολουθήσω προσωπικά την πορεία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα αγροτικά ιατρεία. Το να μπορεί να συνταγογραφεί ο καθένας μας τα φάρμακά του χωρίς να ταλαιπωρείται, αποτελεί βασική μας υποχρέωση και ευθύνη. Αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Οι πολίτες δεν χρειάζονται άλλα προβλήματα. Αρκετά έχουν».