Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 22:49

Προτομή του Μούρτζινου στην πλατεία της Καρδαμύλης

"εἰς τας 6 Ιανουαρίου 1821 έφτασα εις τὴν Σκαρδαμούλαν εἰς το πατρικόν του φίλου μου Καπετάν Παναγιώτην Μούρτσινον" Θεόδωρος Κολοκοτρώνης "εἰς τας 6 Ιανουαρίου 1821 έφτασα εις τὴν Σκαρδαμούλαν εἰς το πατρικόν του φίλου μου Καπετάν Παναγιώτην Μούρτσινον" Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ 
ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Δυτικής Μάνης θα συνδυαστεί και με ένα άλλο σημαντικό γεγονός, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του καπετάν Τρουπάκη, Παναγιώτη Μούρτζινου, από τον πύργο του οποίου ξεκίνησε ουσιαστικά η εκστρατεία για την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό.

Στις 12.00 το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου, μετά από την παρέλαση των μαθητών, θα γίνουν στην Καρδαμύλη, στην κεντρική πλατεία, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μούρτζινου.
Στην τελετή θα μιλήσει ο δήμαρχος, Δημήτρης Γιαννημάρας, ενώ παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Καρδαμύλης, καθώς και ο «Λεύκιππος».
Την προτομή έχει φτιάξει ο γλύπτης Νικόλαος Μ. Μποκέας και το κόστος της ανέρχεται στα 5.000 ευρώ, χωρίς το βάθρο, το οποίο θα γίνει από το Δήμο.