Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 20:15

"Πόλεμος" στο Δήμο Τριφυλίας για το ναυάγιο της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας

Γιώργος Λεβεντάκης, Παναγιώτης Κατσίβελας Γιώργος Λεβεντάκης, Παναγιώτης Κατσίβελας

ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ-ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ 
“Λυπάμαι πολύ, γιατί εξαπατήσατε τη κοινωνία μας” λέει ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, στον δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη. “Εγώ δεν επέλεξα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση για να βολευτώ και πολύ περισσότερο για να αποκτήσω κύρος” απάντησε ο δήμαρχος στον προκάτοχό του. Αφορμή για το νέο πόλεμο ανακοινώσεων με χαρακτηρισμούς έδωσε το ναυάγιο του έργου της ανάπλασης στην Πάνω Πόλη της Κυπαρισσίας, μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών και αν δεν βρεθεί άμεσα λύση θα οδηγήσει στην καταστροφή των επαγγελματιών που έχουν επενδύσει στην περιοχή αλλά και τη μείωση της τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή…

Μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, το έργο ξεκίνησε χωρίς να γίνει προσυμβατικός έλεγχος που σημαίνει ότι είναι παράνομο και σταματάει, ο πρώην δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας προέβη στην εξής γραπτή δήλωση: “Στις προηγούμενες εκλογές ενημέρωσα την κοινωνία μας, για όσα θα ακολουθούσαν σε ενδεχόμενη εκλογή. Δυστυχώς, δεν πέρασαν λίγοι μήνες και επιβεβαιώθηκα στο ακέραιο και ακόμα παραπάνω.

Αποδεικνύεται καθημερινά, ότι ένας κωμικός θίασος, έχει αναλάβει την διοίκηση του Δήμου μας, που την έκανε μια κακόγουστη παράσταση, που όμως εξελίσσεται σε τραγωδία.

Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να σχεδιάσουμε έργα αναγκαία για την κοινωνία μας, και παλέψαμε και καταφέραμε να τα εντάξουμε σε χρηματοδοτικά πρωτόκολλα σε μια περίοδο που τα λεφτά δεν υπήρχαν και τα μνημόνια διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Και καταφέραμε πολλά και σημαντικά έργα όπως ακριβώς είπα τότε και η πραγματικότητα με επιβεβαιώνει καθημερινά μιας και επίσημα εντάχθηκε και «η ανάπλαση της δεκατεσσάρων των Φιλιατρών» στο πρόγραμμα LEADER.

Τα περισσότερα έργα τα προχωρήσαμε σε τέτοιο σημείο, που ήταν θέμα χρόνου να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν.

Σε κάποια απέμειναν, γιατί δεν προλάβαμε να υπογράψουμε, τις συμβάσεις και κατάφεραν να τα πετάξουν στα βράχια, να υποβάλουν τους πολίτες σε απρόβλεπτες και ανυπέρβλητες ταλαιπωρίες, που τελειωμό δεν έχουν και κυρίως καταστρέφουν με περισσή ευκολία ότι με κόπο δημιουργήσουμε.

Η Άνω Πόλη, θα περάσει μια μεγάλη τραγωδία, τα επόμενα χρόνια, εξ ‘ αιτίας αποκλειστικά της ανεπάρκειας του συστήματος Λεβεντάκη.

Και άκουσον άκουσον έμαθαν τώρα ότι σε δύο έργα, και δεν είναι τα μόνα, η ανάπλαση της Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας, και η δημιουργία ταρτάν στο Στάδιο Φιλιατρών χρειαζόταν πριν την σύμβαση ο προ συμβατικός έλεγχος.

Και το γελοίο είναι ότι προσπαθούν να βρουν άλλοθι πίσω σε δύστυχους υπαλλήλους του Δήμου, που οι ίδιοι ευνούχισαν και δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας κατά πάντων.

Αλήθεια τι πήρε χαμπάρι ο πολύξερος αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας; Τι πήρε χαμπάρι η περικαλλής νομικός, που θα έφερνε την ανάπτυξη του τόπου μας; τι πήραν χαμπάρι οι «έμπειροι» περί την διοίκηση στρατηγοί και επιχειρηματίες; Τι πήρε χαμπάρι ο πολυμαθέστατος επί των Οικονομικών αντιδήμαρχος;

Τι πήρε χαμπάρι ο επικεφαλής Δήμαρχος, που αν δεν κατάλαβε είναι ο βασικός και αποκλειστικός υπεύθυνος πάντων, όσων συμβαίνουν, σήμερα στο Δήμο, αλλά και ως τελικώς υπογράφων.

Και δεν θέλω να πιστέψω ότι διεκδικούν το ρόλο του ανεύθυνου, του τυχαίως παρευρισκόμενου, του δημαρχεύοντος.

Ποιος ειλικρινά μπορεί να πιστέψει ότι ο Δήμαρχος μπορεί να αγνοεί ο ίδιος τις διαδικασίες και τους νόμους της Διοίκησης και των έργων και όλων Ποιος ειλικρινά μπορεί να πιστέψει ότι το Πολίτευμα στον Δήμο Τριφυλίας μετατράπηκε σε αυτό του ανεύθυνου άρχοντος.

Αλήθεια ποιος δικηγόρος από αυτούς, που έχει ο Δήμος, ποιος Γραμματέας ήλεγξε τις συμβάσεις, ποιος από τη σπάταλη Διοίκηση Λεβεντάκη, ειδικός σύμβουλος, ασχολήθηκε με αυτά και πότε;

Αλλά ξέχασα, η μία έχει εξελιχθεί σε τρομοκράτη ψυχών των εργαζομένων και των πολιτών, ο δε έτερος κομιστής σκοτεινών αναθέσεων που μεθοδεύει και επεξεργάζεται η διοίκηση και οι συνεργαζόμενοι της, κομιστές νέων ηθών στο Δήμο μας. Και μη μου πεις τώρα ότι χρειάζονται 6 !!! αναθέσεις για την μελέτη της πλατείας των Φιλιατρών;

Αλλά αυτά τα «κόλπα» τα έμαθαν καλά και γρήγορα.

Αλήθεια με ποιο συγκεκριμένο έργο, ποιου προϋπολογισμού, ποιας μελέτης έγιναν οι πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις στη πόλη της Κυπαρισσίας; Και ποιοι οι επιβλέποντες; και ποιοι θα τολμήσουν να βεβαιώσουν έργο που δεν υπάρχει; καταστρατηγώντας όλες τις διαδικασίες διαφάνειας.

Και δεν ήμουν βέβαια αφελής, όταν σας προέτρεπα να δώσετε προτεραιότητα στους δρόμους της Κυπαρισσίας, να δημιουργήσετε έργο με τα 500.000 του Φιλόδημος που είχα εξασφαλίσει και σας άφησα στο Δήμο αδέσμευτα και τα παρκάρατε στα Δημαρχεία Φιλιατρών και Κυπαρισσίας.

Η δική μας, Δημοτική αρχή με τους ίδιους υπαλλήλους, με τα ίδια στελέχη, συνεργαστήκαμε κατά τον καλύτερο τρόπο και καταφέραμε πράγματα που δεν θα δείτε ούτε στον ύπνο σας.

Λυπάμαι, λυπάμαι πολύ, γιατί εξαπατήσατε τη κοινωνία μας. Σταματήστε να καταστρέφετε και να διαλύετε τον Δήμο και επιτέλους σταματήστε να είστε παιδική χαρά, που περί άλλων τυρβάζει και για άλλα χαίρεται”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ

Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, απάντηση στον προκάτοχό του με την ακόλουθη ανάρτηση στη σελίδα της παράταξής του στο facebook: “Αγαπητές συμπολίτισσες και Αγαπητοί συμπολίτες, η απόφαση που πήρα πέρσι, τέτοιον καιρό, να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση και να θέσω υποψηφιότητα ως δήμαρχος, ήταν μία απόφαση ζωής, ευθύνης και κυρίως έκδηλης αγάπης για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, καθώς και για ολόκληρη την Τριφυλία.

Είναι αλήθεια και δε μπορώ να το κρύψω, πως βαθιά μέσα μου ήμουν σίγουρος για την έμπρακτη εμπιστοσύνη και υποστήριξή σας στο πρόσωπό μου και ότι περίμενα πως θα μου δίνατε την ευκαιρία να κάνω πράξη, όσα είχα οραματιστεί γι' αυτό τον τόπο.

Έτσι, λοιπόν, λίγους μόνο μήνες αφότου ανέλαβα επίσημα τα καθήκοντά μου και έχοντας δώσει πραγματικό και καθημερινό αγώνα, μαζί με τους συνεργάτες μου, είναι ξεκάθαρο πια πως κάτι έχει αλλάξει, επιτέλους, σ' αυτό το Δήμο... τον τόσο ξεχασμένο... τον τόσο παραμελημένο... τον τόσο αφημένο, κυριολεκτικά, στην τύχη του.

Φαίνεται, όμως, πως "κάποιους" τους ενοχλεί τόσο πολύ αυτό, με αποτέλεσμα να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα, με σκόπιμες αντιδράσεις, εναντίον μου, καθώς επίσης και με αντιδεοντολογικές, από μέρους τους, συμπεριφορές.

Θα υπενθυμίσω, λοιπόν, σ' αυτούς τους "κάποιους" και τα αγαπημένα τους παιδιά, για άλλη μια φορά, πως εγώ δεν επέλεξα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση για να βολευτώ και πολύ περισσότερο για να αποκτήσω κύρος.

Δόξα τω Θεώ, πολύ πριν ασχοληθώ με τα κοινά, η ζωή φρόντισε να μου ανταποδώσει τους κόπους τόσων χρόνων και έμαθα, πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από σκληρή και επίπονη δουλειά.

Γνωρίζω, έχοντας δίπλα μου ανθρώπους που με εμπιστεύονται, με αγαπούν και με στηρίζουν, τι σημαίνει να αισθάνεσαι, πραγματικά, ένας ευτυχής και πλήρης άνθρωπος.

Δεν είμαι διαθέσιμος, σε κανέναν, για κανένα "πολιτικό παιχνιδάκι", όπως και για ανούσιες και γελοίες προσωπικές επιθέσεις και αντιπαραθέσεις, που μόνο σκοπό έχουν να με πλήξουν και να με πτοήσουν.

Πάντα είχα και έχω το θάρρος της γνώμης και των τοποθετήσεών μου και όσοι, από εσάς, έχετε παραβρεθεί σε κάποιο από τα δημοτικά συμβούλια, θα το έχετε διαπιστώσει και προσωπικά.

Είμαι εδώ και πάντα στη διάθεση τη δική σας, έχοντας λόγο και δημόσια παρουσία, μόνο σε ότι έχει να κάνει με το καλό αυτού του τόπου, που είναι και το ζητούμενό μου.

Και για να έρθουμε και στο προκείμενο...

Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση, η νέα απέλπιδα προσπάθεια λασπολογίας, από πολιτικό μου αντίπαλο -«και ο νοών νοείτω»- ο οποίος αντί να ασχοληθεί σοβαρά, ως οφείλει, με την καινούργια του δραστηριότητα, αντ' αυτού, αναλώνεται, ως συνήθως, σε μικροπολιτικές φιέστες.

Ας πράξει, έστω και την ύστατη στιγμή, αν μη τι άλλο για την υστεροφημία του, με αφορμή την τρίτη (που ελπίζω και εύχομαι να μην είναι και η φαρμακερή) τοποθέτησή του σε θέση ευθύνης, το καλύτερο δυνατό που μπορεί, γι' αυτό τον τόπο.

Είναι γεγονός, ότι πάντα τον διακατείχε ένας υπέρμετρος "καταστροφισμός" σε ότι έχει να κάνει με το πρόσωπό μου, αφού ποτέ, δυστυχώς γι' αυτόν, δε χώνεψε την ετυμηγορία σας, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όσο και αν με προκαλεί, όμως, με τις δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του, το δικό μου πολιτικό ήθος, αλλά και ύψος, όπως και η αγάπη μου για την Τριφυλία, μου επιβάλλουν - ενίοτε- να χαμηλώνω τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, για το καλό το δικό σας και του τόπου, αλλά και για να διατηρήσω ένα σεβαστό επίπεδο πολιτικού διαλόγου (λέξεις και έννοιες, άγνωστες προς αυτόν.)

Τώρα, για τη δική σας και μόνο ενημέρωση, όσον αφορά στα έργα τα οποία αναφέρει στην επιστολή του, ο εν λόγω κύριος, καθώς και στο τι και ποιός έφταιξε για την καθυστέρησή τους, με όσα αυτή συνεπάγεται, πρόκειται να ριχτεί άπλετο φως και το λόγο θα έχουν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι, που θα αποδώσουν και τις ευθύνες, εκεί που πρέπει.

Στην παρούσα φάση, αυτό που προέχει και προτίθεμαι να το παλέψω, με όλες μου τις δυνάμεις, είναι:

Σε ότι έχει να κάνει με τα έργα στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας, να βρεθεί άμεσα λύση, έτσι ώστε οι επαγγελματίες, που διατηρούν εκεί τις επιχειρήσεις τους, να μη χάσουν την καλοκαιρινή σεζόν και να ανασάνουν οικονομικά.

Σε ότι έχει να κάνει με τα εν εξελίξει έργα, καθώς και με μελέτες, που πρόκειται να κατατεθούν, την όσο το δυνατόν πιο σύντομη ολοκλήρωσή τους, με μελλοντικό στόχο τη βελτίωση της εικόνας του δήμου μας, αλλά και της δικής σας καθημερινότητας.

Είμαστε εδώ, στη θέση που εσείς μας δώσατε, για έναν και μόνο λόγο... να δουλέψουμε και να παράξουμε έργο... και το κάνουμε, απ' ότι φαίνεται, επιτυχώς.

Όσο κι αν αυτό ενοχλεί και πονά "κάποιους", εμείς είμαστε τώρα στη διοίκηση αυτού του Δήμου ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ... με έργα, για να αναστήσουμε την Τριφυλία, που εδώ και χρόνια αργοπέθαινε.

Δύναμή μας, η έμπρακτη αγάπη και υποστήριξή σας!”.