Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 20:21

Νέα καταγγελία για εκφοβισμό εργαζόμενης και συνδικαλίστριας στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ 
Μια ακόμη καταγγελία για τη συμπεριφορά του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, αλλά και της αναπληρώτριας διευθύντριας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τριφυλίας, εναντίον εργαζομένων. Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει ότι εργαζόμενη και συνδικαλίστρια της ΔΕΥΑΤ διώκεται για τη συνδικαλιστική της δράση και μάλιστα ανακλήθηκε η ειδική άδεια που δικαιούται…

Ειδικότερα το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας υπογραμμίζει: “To Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, καταγγέλλει το Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας κύριον Λεβεντάκη, για την προσβλητική και εκδικητική του απόφαση, προς το μέλος της Σωματειακής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΤ (εκπρόσωπο των εργαζομένων).

Ο Δήμαρχος μέσω της Αναπληρώτριας Διευθύντριας ανακαλεί την άδεια ειδικού σκοπού σε μητέρα, που το παιδί της  σπουδάζει  στο Δημοτικό Σχολείο.

Η στάση αυτή του Δημάρχου έχει να κάνει με την συμμετοχή της αυταδέλφισσας στην σωματειακή επιτροπή του Σωματείου για την  ΔΕΥΑ Τριφυλίας και με  την αντίδραση της (ως εκπροσώπου του Σωματείου, μέλος του ΔΣ στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας), για τον τρόπο που διεξάγονται τα Δ.Σ της ΔΕΥΑΤ, χωρίς την τήρηση των απαιτούμενων προθεσμιών ενημέρωσης, χωρίς εισηγήσεις, τρόπος που στερεί την δυνατότητα να έχει γνώση των θεμάτων και να καλείται να πάρει θέση και να ψηφίσει.

Αυτός ο τρόπος Διοίκησης της ΔΕΥΑΤ δεν είναι καινούργιος. Τα ίδια συνέβαιναν και επί Δημαρχίας του κυρίου Κατσίβελα. “ Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”.

Καλούμε τον Δήμαρχο και την Διευθύντρια να ανακαλέσουν την απόφασή τους. Αντί να εκβιάζουν και εκφοβίζουν την συναδέλφισσα, καλό θα ήταν να απαντήσουν εγγράφως και αιτιολογημένα στο κάλεσμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που τους ζητά να δώσουν εξηγήσεις για τον τρόπο συνεδριάσεων του Δ.Σ της ΔΕΥΑΤ.

Υ.Σ.:  Κύριε Δήμαρχε, το Σωματείο μας έχει ιστορία, ΔΕΝ εκβιάζεται, θα συνεχίσει  τον αγώνα του πιο δυνατά για την εξασφάλιση της αβίαστης συνδικαλιστικής δράσης, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που τα συμφέροντα της Δημοτικής αρχής απαιτούν το τσάκισμα των δικαιωμάτων και την κατάργηση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης”.