Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 09:18

Μια ακόμη καταγγελία για τη συμπεριφορά του δημάρχου Τριφυλίας σε υπαλλήλους

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ 
Ως “μεγαλοτσιφλικάς” συμπεριφέρεται σε υπαλλήλους του Δήμου του ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, καταγγέλλει και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ. Τον καλεί να αλλαξει τη συμπεριφορά του, να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς που έχει κάνει και να σταματήσει τις προσβολές, απειλές και εκφοβισμούς, όπως τονίζει χαρακτηριστικά…

Στην παρέμβαση του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, με τίτλο “Απαράδεκτη η συμπεριφορά του δημάρχου Τριφυλίας απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου”, σημειώνεται χαρακτηριστικά τα εξής: “Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας ύστερα από τις σχετικές καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων ανωτάτων Σχολών (Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ) καταδικάζει την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου Τριφυλίας, κ. Λεβεντάκη, ο οποίος στις 5.5.2020 σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό μίλησε με εξόχως προσβλητικά, υποτιμητικά και απαξιωτικά λόγια για τους μηχανικούς που εργάζονται στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας. 

Και δυστυχώς το παραπάνω ήταν ένα μόνο από τα αναρίθμητα περιστατικά, κατά τα οποία ο δήμαρχος επέδειξε απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους του δήμου κατασυκοφαντώντας και υποβαθμίζοντας το έργο τους χωρίς καμία νομική ή υπηρεσιακή τεκμηρίωση. Αν ο κ. Δήμαρχος δεν είναι ικανοποιημένος από την εργασία των δημοτικών υπαλλήλων, προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία συγκεκριμένες ενέργειες, στις οποίες μπορεί και οφείλει να καταφύγει. Προσβολές, απειλές και εκφοβισμοί συνιστούν ντροπή για έναν αιρετό και ουδόλως συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος. 

Καλούμε λοιπόν τον κ. Δήμαρχο να αποβάλλει τις συμπεριφορές  μεγαλοτσιφλικά, να ανακαλέσει άμεσα όλους τους χαρακτηρισμούς που έχει απευθύνει κατά καιρούς προς τους δημοτικούς υπαλλήλους και στο εξής να συμπεριφέρεται απέναντί τους με το σεβασμό και την εκτίμηση, που τους αρμόζει”.