Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 08:29

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Αθέμιτη η μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 
Κανένα κατάστημα στην Κυπαρισσία δεν έχει άδεια που να επιτρέπει τη λειτουργία πέραν του τυπικού ωραρίου. Αυτό τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας. Με την ευκαιρία του εορταστικού ωραρίου για την Πεντηκοστή και του Αγίου Πνεύματος, ο Εμπορικός Σύλλογος υπογραμμίζει είναι αθέμιτη πράξη η μη τήρηση του ωραρίου. Στην Κυπαρισσία τα μαγαζιά το Σάββατο μπορούν να μείνουν ανοιχτά μέχρι τις δέκα το βράδυ. Τη Δευτέρα, γιορτή του Αγίου Πνεύματος και της πόλης, τα καταστήματα θα είναι κλειστά…

Ειδικότερα ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας ανακοίνωσε: “Μέτα τις πρόσφατες εξελίξεις και την αναβολή της Λευκής Νύχτας Κυπαρισσίας που διεξάγεται παραδοσιακά το Σάββατο του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος και βάση των νέων συνθηκών και αναγκών που προκύπτουν, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

- Σάββατο 06/06/2020

08:00 - 14:00 & 18:00 - 22:00 *

* Ελεύθερο, προαιρετικό άνοιγμα εμπορικών και λοιπών καταστημάτων λιανικής

- Κυριακή 07/06/2020

Κλειστά

- Δευτέρα 08/06/2020

Κλειστά *

* Κατ΄ έθιμο αργία

Σε ό,τι αφορά τη μη τήρηση του ωραρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει: “Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ουδεμία τουριστική ή άλλης μορφής άδεια λειτουργίας καταστήματος υπάρχει στο σύνολο της πόλης μας. Το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων εκδίδεται βάση της κείμενης νομοθεσίας και δεν είναι θέμα επιλογής.

Τα καταστήματα υποχρεούνται να τηρούν το ωράριο, βάση νομοθεσίας, στα πλαίσια του υγιούς και θεμιτού ανταγωνισμού, και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από το σύνολο των μελών μας και συνάδελφών μας.

Ουδείς έχει την διάθεση για προστριβές με συναδέλφους, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρο για το εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας.

Τα καταστήματα που έχουν πάνω από έναν ΚΑΔ και υπάρχουν ΚΑΔ στην επιχείρησή τους που τους δίνεται η δυνατότητα να είναι ανοιχτά, βάση νομοθεσίας, θα πρέπει να ξεχωρίσουν τα εμπορεύματα και προϊόντα τους και να είναι σε εμφανή θέση, αυστηρά μόνο όσα ο νόμος περί Κυριακών & Αργιών επιτρέπει.

Συνάδελφοι τούτη την δύσκολη για όλους ώρα θα πρέπει να λειτουργήσουμε συνολικά και συλλογικά, με αλληλεγγύη, σεβασμό ο ένας προς τον άλλον και στα πλαίσια του υγιούς και θεμιτού ανταγωνισμού.

Αρμόδιες υπηρεσίες να εποπτεύσουν την αγορά για την τήρηση της νομιμότητας της αργίας της Κυριακής καθώς και της αργίας του Αγίου Πνεύματος είναι, το Α.Τ. Τριφυλίας, καθώς και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας όπου και ο καθείς μπορεί να απευθυνθεί σε περίπτωση κρουσμάτων από συναδέλφους αθέμιτου ανταγωνισμού και μη τήρησης του ωραρίου λειτουργίας βάση νομοθεσίας”.