Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 08:36

“Στάσου πλάι μου”, ενημερωτική εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ στη Μεσσήνη

“Στάσου πλάι μου”, ενημερωτική εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ στη Μεσσήνη

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 
Μήνυμα αλληλεγγύης προς όσους έχουν βρεθεί στο περιθώριο και παράλληλα θα ενημερώσουν το κοινό μέσα από συζήτηση και διάθεση έντυπου υλικού, αύριο, Παρασκευή, στη Μεσσήνη, εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο-Οξυγόνο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου)...

Το ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ θα λειτουργήσει από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι. Όπως σημειώνει το ΚΕΘΕΑ σε σχετική ανακοίνωση, “έχοντας κερδίσει τη μάχη με την πανδημία, τα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ απευθύνουν και φέτος κάλεσμα ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Σε μια περίοδο όπου οι έννοιες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της απομόνωσης κυριαρχούν ως αναγκαία μέσα ενάντια στην πανδημία, η καμπάνια του ΚΕΘΕΑ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα με σύνθημα «Στάσου πλάι μου» έρχεται να θυμίσει ότι η εξάπλωση της χρήσης και της εξάρτησης αντιμετωπίζεται με αντίστροφη προσέγγιση.

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης την Παρασκευή 26η Ιουνίου 2020 και ώρες 10:00 με 13:00 πμ ενημερώνοντας το κοινό και διανέμοντας έντυπο υλικό.

Η πρόληψη και η θεραπεία των εξαρτήσεων στηρίζονται στην επαφή, την επικοινωνία, τη σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο, τη σχέση, το μοίρασμα, την αποδοχή. Αντίθετα, πρακτικές και πολιτικές διαχωρισμού, αποκλεισμού, στιγματισμού, τιμωρίας και καταστολής τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και σπρώχνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια βαθύτερα στη χρήση και στο περιθώριο.

Για αυτό φέτος την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, και κάθε μέρα, μειώνουμε τις αποστάσεις, στηρίζουμε όσους έχουν «κολλήσει», μεταδίδουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ στο τηλ.. 27210 -87356”.