Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 09:56

Πνευματικό Κέντρο στις πρώην αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας στη Χώρα θέλει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος

Αίτημα στο Πράσινο Ταμείο, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στις πρώην αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας στη Χώρα, υπέβαλε ο Δήμος Πύλου Νέστορος…

Το έργο ο Δήμος επιδιώκει να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” το έργο με τίτλο «Επισκευαστικές Εργασίες Διαμόρφωσης Κτηρίου Δ.Κ. Χώρας για τη δημιουργία Κοινωνικοπολιτιστικού Κέντρου», προϋπολογισμού 562.000 €, με συγχρηματοδότηση από πόρους του Δήμου.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, “σύμφωνα με το αίτημα, η δράση αφορά την ανακαίνιση και διαμόρφωση των πρώην αποθηκών Α.Τ.Ε. που βρίσκονται επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου στην Χώρα, με στόχο την επαναχρησιμοποίησή τους για την κάλυψη κοινωνικών, πολιτιστικών και εν γένει αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο της αλλαγής χρήσης των αποθηκών, προτείνονται η διαμόρφωση του χώρου ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ, η εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού, η απομάκρυνση των φύλλων αμιάντου που καλύπτουν τη στέγη του κτηρίου, η θερμοπρόσοψη και θερμομόνωση και η επίστρωση της στέγης του με ασφαλτικά κεραμίδια.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε: «Ο Δήμος στερείται βασικών υποδομών πολιτισμού και αυτό το σοβαρό ζήτημα επιδιώκουμε να επιλύσουμε, αιτούμενοι ένταξη στο ως άνω πρόγραμμα. Με την ανάπλαση των αποθηκών, προσδοκούμε σε ποιοτικότερες συνθήκες υλοποίησης πολιτισμικών δρώμενων στη Χώρα. Ανάλογα έργα προγραμματίζονται και σε άλλες περιοχές»”.