Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 10:21

Περιοδεία Αλέξη Χαρίτση σε Καζάρμα, Βλαχόπουλο, Χώρα: Αποκαρδιωτική εικόνα

ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 
Η κυβέρνηση μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας μένει ουσιαστικά απαθής, μοιράζοντας ψίχουλα επιδοτήσεων, είναι η διαπίστωση που επαναβεβαίωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την περιοδεία του στην Καζάρμα, το Βλαχόπουλο και τη Χώρα Τριφυλίας. Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι η πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε Όρθιοι” ήταν ο τρόπος στήριξης των πολιτών και της οικονομίας…

Ειδικότερα, σε δελτίο Τύπου του γραφείου του Αλέξη Χαρίτση μετά την περιοδεία του σημειώνεται ότι ‘συζητήσαμε με τους κατοίκους της περιοχής για την καθημερινή μάχη που δίνουν. Η αποκαρδιωτική εικόνα στον αγροτικό τομέα είναι εμφανής. Η πανδημία σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν δυσκολέψει πολύ την αγροτική παραγωγή και έχουν ρίξει χαμηλά τις τιμές των παραγόμενων προϊόντων.

Η κυβέρνηση πέρα από τα ευχολόγια δεν έχει προβεί σε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης προς τον αγροτικό τομέα, όπως άλλωστε και σε όλους τους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας.

Με το πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι προτείναμε εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των αγροτών με τη δημιουργία  ενος πλαισίου προστασίας για την ενισχυση των καλλιεργειών και την παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης.

Η κυβέρνηση παραμένει απαθής, μοιράζοντας «ψίχουλα» ενισχύσεων στην λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Μιας λογικής που οδηγεί περιοχές όπως η ενδοχώρα της Μεσσηνίας, σε απόλυτο οικονομικό μαρασμο και τον κόσμο του αγροτικου τομέα σε πλήρη απόγνωση.

#ΜενουμεΟρθιοι

Στην περιοδεια ηταν μαζι μέλη  του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, από την περιοχή και μελη της Ν.Ε.”.