Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 09:18

Δεν βγήκε ακόμη λευκός καπνός στη Μεσσήνη για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΑΝΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ 
Δεν επιλέχθηκε επικεφαλής κατά τη χθεσινή συνάντηση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Αν δεν προκύψει πάντως κάποια εντελώς απρόοπτη εξέλιξη, ο νέος επικεφαλής της παράταξης, μετά την ανεξαρτητοποίηση του πρώην δημάρχου, Γιώργου Τσώνη, θα είναι ο Νίκος Κοτταρίδης, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον όμως αναμένεται ότι θα υπάρξουν και νέες ανεξαρτητοποιήσεις στην παράταξη…

Ως οι καταλληλότεροι για επικεφαλής του συνδυασμού θεωρούνταν ο Κωνσταντίνος Τσάμης και ο Νίκος Κοτταρίδης. Ο πρώτος, ως δύο φορές πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, ήταν για πολλούς η καλύτερη επιλογή όχι μόνο ως επικεφαλής αλλά και ως ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης. Ωστόσο αρνήθηκε να ηγηθεί της παράταξης μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον, κάτι που καταγράφεται αρνητικά για τον ίδιο, γιατί είναι σαν να απαρνείται την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Έτσι λοιπόν μένει πλέον ως η μόνη καλύτερη επιλογή ο Νίκος Κοτταρίδης. 

Πέρα απ’ αυτά όμως, αναμένεται ότι θα υπάρχουν και άλλες ανεξαρτητοποιήσεις στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Οι πληροφορίες λένε ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν οπωσδήποτε δύο δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό της παράταξης,  μπορεί όμως να είναι και τέσσερις. 

Μέχρι τώρα έχει ανεξαρτητοποιηθεί εκτός από τον πρώην δήμαρχο, Γιώργο Τσώνη και η πρώην αντιδήμαρχος, Γεωργία Παναγοπούλου. 

Ο λευκός καπνός από τη διαδικασία που ακολουθεί η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης αναμένεται ότι θα βγει την Τετάρτη, σε νέα συνάντηση των δημοτικών συμβούλων. 

Στ.Μ.