Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2012 02:28

Τελειώνουν οι μελέτες για το Μεσσήνη - Εύα - Βαλύρα και Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη

 Τελειώνουν οι μελέτες για το Μεσσήνη - Εύα - Βαλύρα και Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη

ΣΤΑ 33 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
Μέχρι τον Γενάρη του 2013 «επιμηκύνθηκε» το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη μελετητική ωρίμανση του έργου σημαία, όπως το έχει χαρακτηρίσει ο περιφερειάρχης, Μεσσήνη - Εύα, Εύα - Βαλύρα (με τη νέα γέφυρα της Μαυροζούμαινας), Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη.

Στόχος είναι να κατατεθεί το Γενάρη ο φάκελος για τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ με το συνολικό ποσό των 33.000.000 ευρώ περίπου.
Την Παρασκευή είχαν συνεργασία για το συγκεκριμένο πολύ σημαντικό έργο ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, με το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, και συμφώνησαν επίσης να συνάψουν προγραμματική σύμβαση για την οριστική μελέτη της υπογειοποίησης του δρόμου στην Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Μεσσήνης, ώστε να μην περνάει από το μνημείο.
Το Μεσσήνη - Εύα βρίσκεται για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ για το Εύα - Βαλύρα οι μελέτη περιβαλλοντικών όρων επικαιροποιείται γιατί ήταν παλιότερη. Την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων περιμένει και το Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη - Αρκαδική Πύλη.