Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 15:10

Νοσταλγοί των ναζί ζωγράφισαν τη σβάστικα στο μνημείο της πανωλεθρίας των κατακτητών από τον ΕΛΑΣ

ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 
Νοσταλγοί που ακόμη δεν έχουν χωνέψει ότι η Αντίσταση και η Ελευθερία κέρδισαν, ζωγράφισαν τη σβάστικα στο μνημείο για τη μάχη στην Αγορέλιστα της Χώρας, όπου το Ιούλη του ‘44 οι αγωνιστές του ΕΛΑΣ κατατρόπωσαν δυνάμεις των Γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους. Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής “να κάνει δική του υπόθεση την προστασία της ένδοξης ιστορίας του τόπου του και το μνημείο του”...

Ειδικότερα από τη Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ τονίζεται σε σχετική παρέμβαση: “Θρασύδειλα φασιστοειδή λέρωσαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην θέση Αγορέλιτσα, στην Χώρα Μεσσηνίας. Στη θέση αυτή, τον Ιούλη του 1944, τμήματα του ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν αιφνίδια επίθεση ενάντια σε γερμανική φάλαγγα. Στη φάλαγγα συμμετείχαν και δυνάμεις ταγματασφαλιτών. Το αποτέλεσμα της μάχης ήταν η συντριβή των ναζιστικών στρατευμάτων.

Οι απόγονοί των ναζί σήμερα προσπαθούν να καταστρέψουν και να βρωμίσουν τα μνημεία του αγώνα. Δεν ανέχονται να βλέπουν ότι τους θυμίζει την ήττα τους. Μια ήττα που ήταν αποτέλεσμα της λαϊκής πάλης, του οργανωμένου λαού μέσα από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που αιμοδότης και καθοδηγητής ήταν το ΚΚΕ. Γι' αυτό μέσα στην νύχτα χάραξαν πάνω στο μνημείο ναζιστικά σύμβολα (αγκυλωτό σταυρό και το σήμα των Ες-Ες).

Καλούμε τον λαό της περιοχής να καταδικάσει τις συγκεκριμένες ενέργειες, να απομονώσει αυτές τις περιθωριακές φασιστικές-ναζιστικές συμμορίες.

Να κάνει δική του υπόθεση την προστασία της ένδοξης ιστορίας του τόπου του και το μνημείο του”.