Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 18:46

Επιβολή προστίμων 2.000 ευρώ για κλοπή νερού, από τη ΔΕΥΑ Μεσσήνης

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ, ΣΤΡΕΦΙ, ΛΟΓΓΑ, ΜΕΣΣΗΝΗ 
Βαριά πρόστιμα καταλόγισε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσήνης για κλοπή νερού. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιοι έπαιρναν παράνομα νερό από την ύδρευση για να ποτίζουν, ενώ άλλοι δεν είχαν νερό στο σπίτι τους. Η ΔΕΥΑΜ κατέγραψε περιπτώσεις κλοπής νερού και επέβαλε πρόστιμα, στον Αριστομένη, στο Στρέφι, στη Λογγά και στη Μεσσήνη. Τονίζει σε ανακοίνωση της Επιχείρησης ο πρόεδρός της, Νικόλαος Χριστοφιλόπουλος, ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αντικοινωνική συμπεριφορά της κλοπής νερού και της στέρησης νερού, με την χρήση του για άρδευση, από νοικοκυριά που το χρειάζονται για ύδρευση…

Ειδικότερα από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ κ. Χριστοφιλόπουλος ανακοινώθηκε: “Με την υπ’ αριθμ. 87/2020 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα σε καταναλωτές, οι οποίοι με διάφορους τρόπους έκλεβαν νερό από το δίκτυο ύδρευσης της Επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας, κατά τη χρονική περίοδο από 1/7/2020 έως 17/7/2020, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κανονισμού Ύδρευσης (κλοπή ύδατος) στις Τοπικές Κοινότητες Αριστομένους, Στρεφίου, Λογγάς και στη Δημοτική Κοινότητα Μεσσήνης. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι 1.000,00 ευρώ και 2.000,00 ευρώ. είναι κοινωνικά απαράδεκτο κάποιοι να κλέβουν νερό με σκοπό την άρδευση καλλιεργειών, ενώ άλλοι να στερούνται το πολύτιμο αυτό αγαθό. 

Η Επιχείρηση το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους, προκειμένου να προστατέψει το νερό, ιδιαίτερα τη φετινή, από πολλές απόψεις, δύσκολη περίοδο. 

Η ευθύνη στη διαχείριση του νερού είναι υπόθεση όλων μας!”