Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 16:39

Κάτι σχεδιάζει η Περιφέρεια για να φτάσει νερό στη Μάνη

Για “ενδεχόμενο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας με αντικείμενο την υδροδότηση της Μάνης” μιλά σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς όμως καμία περισσότερη πληροφορία. Αν το σχέδιο της Περιφέρειας είναι να μεταφερθεί νερό στη Μάνη από το Πήδημα, θα πρέπει να απαντηθεί από τον Σύνδεσμο αν υπάρχει νερό που να περισσεύει. Γιατί πριν λίγες εβδομάδες η δημοτική αρχή και ο Σύνδεσμος ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το νερό ίσα που φτάνει για την Καλαμάτα και μάλιστα κρίθηκε αναγκαίο να εξευρεθούν επιπλέον ποσότητες με ενεργοποίηση παλιών αλλά και με νέες γεωτρήσεις…

Μάλιστα ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να φτάσει νερό στη Μάνη είναι το έργο που θα χρειαστεί να γίνει να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. 

Για το πρόγραμμα αυτά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια και η περιφερειακή αρχή σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνει: “Οι φάκελοι έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” εξετάστηκαν σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, που έγινε σήμερα Πέμπτη 6 Αυγούστου, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μεταξύ των έργων που εξετάστηκαν περιλαμβάνονται η υδροδότηση στους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, προϋπολογισμού περί τα 10 εκ. ευρώ, όπως επίσης και η ύδρευση στον Δήμο Ερμιονίδας.

Σοβαρά απασχόλησε την εν λόγω σύσκεψη, εξ άλλου, το ενδεχόμενο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Συνδέσμου Υδρευσης Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας με αντικείμενο την υδροδότηση της Μάνης.

Στην ίδια σύσκεψη εξετάστηκε και η δυνατότητα ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα, των μελετών και της υλοποίησης του έργου του περιβαλλοντικού χώρου στην έκταση της παλαιάς μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι”.