Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 11:53

Άλλους τρεις μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ο Δήμος Δυτικής Μάνης

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Παρατάθηκε για άλλους τρεις μήνες, μέχρι το τέλος Δεκέμβρη 2020, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας του Δήμου Δυτικής Μάνης. Στο συγκεκριμένο Δήμο ισχύει το καθεστώς αυτό εδώ και πάρα πολύ καιρό, εξαιτίας της αδυναμίας διαχείρισης των απορριμμάτων με νόμιμο τρόπο. Τους τελευταίους μήνες, από τη σημερινή δημοτική αρχή, λύθηκε το πρόβλημα, όμως εκκρεμεί η αποκατάσταση δύο άτυπων χώρων διαχείρισης…

Η παράταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας δόθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Όπως δήλωσε στην Kalamata Journal ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, τα απορρίμματα του Δήμου του μεταφέρονται πλέον, με νόμιμο τρόπο σε νόμιμο χώρο στην Άμφισσα. Ωστόσο εκκρεμεί η αποκατάσταση δύο χώρων στον οποίο γινόταν η προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων. Ο δήμαρχος κ. Γιαννημάρας σημείωσε ότι η αποκατάσταση του ενός χώρου θα γίνει από το Δήμο με δική του δαπάνη, ενώ για την αποκατάσταση του δεύτερου χώρου, στον Άγιο Γεώργιο, έχει υποβληθεί μελέτη στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Απορριμμάτων του  υπουργείου Περιβάλλοντος ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Στ.Μ.