Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 12:44

Σημαντικά έργα της Μεσσηνίας απορρίφθηκαν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σημαντικά έργα της Μεσσηνίας απορρίφθηκαν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΜΕΣΣΗΝΗ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΠΥΛΟΣ/ΝΕΣΤΩΡ-ΟΙΧΑΛΙΑ 
Την απόρριψη από το ΕΣΠΑ σειράς έργων της Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Είναι έργα στον τομέα της ύδρευσης των Δήμων Μεσσήνης, Τριφυλίας, Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας…

Η χρηματοδότηση των έργων απορρίφθηκε για λόγους που περιγράφονται στις σχετικές αποφάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κυρίως λόγω ελλείψεων σε ό,τι αφορά την τυπική πληρότητα των σχετικών φακέλων.

Το έργο που απορρίφθηκε και σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειάρχη κ. Νίκα, είχε τις περισσότερες ελλείψεις ο φάκελός του, ήταν του Δήμου Μεσσήνης με τίτλο “Αντικατάσταση τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης ψηλής ζώνης της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης”, με προϋπολογισμό 2.893.000 ευρώ. 

Απορρίφθηκε επίσης το έργο τηλεμετρίας και ελέγχου των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, του Δήμου Τριφυλίας, με προϋπολογισμό 1.836.068 ευρώ. 

Ακόμη απορρίφθηκε το έργο του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής Αμπελοκήπων-Κυνηγού και Μεσοχωριού, με προϋπολογισμό 3.955.000 ευρώ. 

Τέλος με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα απορρίφθηκε έργο ύδρευσης του Δήμου Οιχαλίας, στην Αμπελιώνα και τους Κωνσταντίνους, με προϋπολογισμό 499.000 ευρώ. 

Στ.Μ.