Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 16:49

Ζημιές από την κακοκαιρία στην Άνω Μεσσηνία και την ορεινή Τριφυλία, προωθείται διαδικασία αποζημίωσης

Στους Δήμους Οιχαλίας και Τριφυλίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου, θα πρέπει να απευθύνονται οι πληγέντες από την κακοκαιρία που σημειώθηκε στην Άνω Μεσσηνία και την ορεινή Τριφυλία από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να υποβάλουν αιτήματα αποζημίωσης. Όπως σημειώνει το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, η διαδικασία των αποζημιώσεων προωθείται…

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Ανατσασόπουλος, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές με υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ συνάντησε τη δήμαρχο Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και συνεργάστηκαν για την προώθηση αντιμετώπισης των ζημιών. Επίσης ο Στάθης Αναστασόπουλος παραβρέθηκε σε εργασίες καθαρισμών και άλλες, που ξεκίνησαν το πρωί. 

Στην ανακοίνωση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη σημειώνεται ότι “σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στην περιοχή των Δήμων Οιχαλίας και Τριφυλίας από ανεμοθύελλα που συνέβη τα ξημερώματα της 24 η Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα επλήγησαν οι Κοινότητες Αγριλόβουνου, Ανδανίας, Ανθούσας, Διαβολιτσίου, Δεσύλλα, Ζευγολατιού, Ηλέκτρας, Καλλιρόης, Καρνασίου, Μαγούλας, Μερόπης του Δήμου Οιχαλίας και οι ΔΕ Αυλώνας και Αετού του Δήμου Τριφυλίας. Οι ζημιές που παρατηρήθηκαν αφορούν κυρίως πτώσεις δένδρων στο οδικό δίκτυο, πτώσεις κολόνων ΔΕΗ, ζημιές σε σκεπές σπιτιών καθώς και παράσυρση σταβλικών εγκαταστάσεων. Επιπλέον ζημιές σημειώθηκαν και στην ελαιοπαραγωγή με πτώσεις ελαιοδένδρων, σπάσιμο κλάδων και καρπόπτωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος περιόδευσε με υπηρεσιακούς παράγοντες στις πληγείσες περιοχές, επόπτευσε εργασίες καθαρισμού οδών και αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη, έδωσε οδηγίες για γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών και επισκέφθηκε σταβλικές εγκαταστάσεις που επλήγησαν.

Συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και είχε συνεργασία μαζί της σε θέματα αποκατάστασης των ζημιών, καταγραφής αυτών, ενώ προωθήθηκε και η διαδικασία για την αποζημίωση των πληγέντων, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν στους οικείους Δήμους για τα αιτήματά τους”.