Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 20:55

Δέχονται να πληρώσουν οι Δήμοι για την αεροπορική σύνδεση με το Μιλάνο

ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΗ ΕΩΣ ΟΚΤΩΒΡΗ
Ομόφωνα οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας συμφώνησαν σήμερα, σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, να υποστηρίξουν οικονομικά την αεροπορική σύνδεση της Μεσσηνίας με το Μιλάνο της Ιταλίας, με δύο τακτικά δρομολόγια την εβδομάδα, από τις αρχές Απριλίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η πρωτοβουλία για την αεροπορική σύνδεση των δύο περιοχών ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, από τον νυν πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Μανιάτη. Τα τακτικά δρομολόγια θα γίνονται από την εταιρία «RyanAir». Οι Δήμοι της Μεσσηνίας καλούνται να καλύψουν τα έξοδα προβολής των αξιοθέατων του Νομού, μέσω της ιστοσελίδας της αεροπορικής εταιρίας. Το κόστος, μαζί με το ΦΠΑ, ανέρχεται στα 80.000 ευρώ περίπου.
Στη σύσκεψη των δημάρχων παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, που μίλησε για τα οφέλη αυτής της αεροπορικής σύνδεσης. Όπως τόνισε, υπολογίζεται ότι σε 30 εβδομάδες θα έρθουν περίπου 8.500 επισκέπτες, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα αφήσουν στον τόπο ποσό 6.500.000 ευρώ περίπου. Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι στόχος πρέπει να είναι η καθιέρωση και ενός ακόμη τακτικού δρομολογίου, με τη Βαρσοβία της Πολωνίας, δεδομένου ότι η Καλαμάτα δεν συνδέεται αεροπορικώς με την ανατολική Ευρώπη.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθούν τακτικά δρομολόγια γιατί προσφέρουν στον τόπο περισσότερα από ότι οι πτήσεις τσάρτερ. Ακόμη πιο σημαντικό τόνισε ότι είναι η αφετηρία αυτών των δρομολογίων να είναι η βόρεια Ιταλία, γιατί πρόκειται για πλούσια περιοχή με κατοίκους που έχουν υψηλά εισοδήματα, οι οποίοι θα είναι ευπρόσδεκτοι στη Μεσσηνία.
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι εφόσον το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκρίνει την οικονομική συμμετοχή των Δήμων, τότε θα γίνει προγραμματική σύμβαση ώστε να ξεκινήσει η προβολή της Μεσσηνίας στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας, για να ξεκινήσει και αυτή τα δρομολόγια.
Στ.Μ.