Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 18:06

«Μποϊκοτάζ» στη διαδικασία των απολύσεων από τους δημάρχους της Πελοποννήσου

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ 
ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Κανένας Δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μην δώσει στοιχεία για να προχωρήσει η διαδικασία της εργασιακής διαθεσιμότητας-απόλυσης των δημοτικών υπαλλήλων, συμφώνησαν χθες το βράδυ οι δήμαρχοι, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

Επιπλέον οι δήμαρχοι τάσσονται κατά του μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, αν και όλοι οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου στηρίζονται από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Ειδικότερα, για το θέμα των απολύσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο εκφράζεται η στήριξη στους δημοτικούς υπαλλήλους που απειλούνται με απόλυση και τονίζεται ότι κανένας δήμαρχος δεν θα δώσει στοιχεία και δεν θα διευκολύνει διαδικασίες απολύσεων.
Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το Δ.Σ. της ΠΕΔ και για το μεσοπρόθεσμο. Το ψήφισμα «αναφέρεται στις παρενέργειες του μεσοπρόθεσμου και τονίζει ότι κατεδαφίζεται η αυτοδιοίκηση, ότι απαξιώνονται οι αιρετοί, ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία ανταπόκρισης στο Αυτοδιοικητικό έργο και ότι κυρίως από την αποδυνάμωση μέχρι σημείων διάλυσης της Αυτοδιοίκησης, πλήττονται τα φτωχότερα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας».