Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 16:25

Στην κυκλοφορία ο κλάδος προς Μεσσήνη του δρόμου Αλλαγή - Καλαμάτα

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ 
ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ο κλάδος προς Μεσσήνη, του αυτοκινητόδρομου Αλλαγή - Καλαμάτα, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα μειώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο στον κόμβο του Ασπροχώματος, θα περιορίσει την αναμονή και την ταλαιπωρία σε περιόδους με μεγάλη κίνηση.

Είναι τμήμα 2,8 χιλιομέτρων περίπου, το οποίο βγαίνει στο ύψος της «Καρυδιάς», στο δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης. Το δρόμο επισκέφθηκαν σήμερα ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης που εκτελούνται στην Πελοπόννησο, Γιάννης Καρνέσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ενώ παραβρέθηκε και ο εργοταξιάρχης των έργων του Μορέα στη Μεσσηνία, Θανάσης Βρέκος.
Επίσης, παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Μικρομάνης, Χάρης Κουτσουρόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα και ειδικότερα, δεν έχει προβλεφθεί τρόπος ώστε να διασχίζουν το δρόμο οι κτηνοτρόφοι με τα ζώα τους.
Σε δηλώσεις τους, ο κ. Νίκας και ο κ. Αλευράς υπογράμμισαν πάντως ότι πρόκειται για ένα σημαντικό τμήμα, γιατί θα ανακουφίσει την κατάσταση στον κόμβο του Ασπροχώματος, δεδομένου ότι όσοι κατευθύνονται προς Μεσσήνη και Πυλία θα μπαίνουν στο συγκεκριμένο κλάδο και θα αποφεύγουν αυτό το δύσκολο σημείο, ενώ το ίδιο θα κάνουν και όσοι έρχονται από Μεσσήνη και Πυλία.
Στ.Μ.